Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Raffaello torta
Idén újra elérkezett a nap, amikor Hugicám szülinapjára tortát süthetek. Izgalmas kihívás volt, mert a szokásossal ellentétben, idén nem egy gyümölcsös-túrós vagy joghurtos verzióra vágyott, hanem kókuszos volt a rendelés. Az egyik kedvenc csokim a raffaello, és már régóta szerettem volna egy ilyen tortát alkotni, így nagyon örültem neki és sikerült is egy nem túl édes, ízében nagyon is hasonló tortát varázsolni az ünnepeltnek.

Hozzávalók:
a piskótához:
- 8 tojás
- 8 evőkanál cukor
- 8 púpos evőkanál liszt
- 1 teáskanál vanília aroma
a díszítéshez:
- 5-6 szem raffaello
- blansírozott mandula
- kókuszreszelék
- fehércsokoládé
a krémhez:
- 20 dkg fehércsokoládé
- 1 dl meleg tejszín
- 20 dkg light krémsajt
- 7 dkg kókuszreszelék
- 6 dl habtejszín
- 15 dkg cukor
- 6 g zselatin
- 0,5 dl víz
Elkészítési idő:
1,5-2 óra
Sütési hőfok:

Elkészítés:
A piskótához a tojásokat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, amivel még tovább verjük ezután pedig alacsonyabb fokozatra váltva jöhet bele a liszt és a vanília aroma.
Egy 22 cm átmérőjű tortaformát alul sütőpapírral kibélelünk, körbe oldalt a papír széleit kívülről felhajtjuk, majd beleöntjük a piskótatésztát és előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel 150 fokon 50 perc alatt megsütjük. Tűpróbával érdemes ellenőrizni. Amikor megsült a tészta, résnyire nyitjuk a sütő ajtaját és 10 percig még nem vesszük ki, végül a pulton a formában hagyjuk kihűlni.
A krémhez az összetördelt csokoládéra öntjük a meleg tejszínt, majd addig keverjük míg teljesen elolvad benne, ekkor jöhet hozzá a sajtkrém, a kókuszreszelék, valamint a cukor. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a már meglévő krémhez forgatjuk. A zselatint meleg, de nem forró vízben feloldjuk, egy kevés krémmel elkeverjük, majd az egészet a kész krémhez dolgozzuk és kis időre hűtőbe tesszük.
Összeállítjuk a tortát: a piskótát három részre vágjuk, az alsó részt visszahelyezzük a tortaformába. A krémet három részre osztjuk, mert egy adag majd a burkoláshoz fog kelleni, a maradék kettővel pedig megtöltjük a tortát. Az első adaggal megkenjük az első lapot, majd jöhet a középső lap, erre is egy adag krém, és végül a felső lap, majd így legalább 3 órát, de inkább egy éjszakát a hűtőben állni hagyjuk.
Az összeállt torta körül levesszük a karikát, bevonjuk a maradék krémmel, az oldalát megszórjuk kókuszreszelékkel, a tetejét pedig raffaelloval, mandulával és fehér csokoládé forgáccsal díszítjük.

- Zso
- szeptember 6, 2023
- 12:55 du.
- No Comments
Több recept:
-
Kinder Maxi King tortamárcius 26, 2021/
-
Rózsaborsos sertéskarajjanuár 27, 2020/
-
Sajtos sárgaborsó krémlevesfebruár 9, 2021/
-
Szalonnába göngyölt juhtúrós csirkemell burgonyapüréveljúlius 28, 2022/