Darált hússal és tofuval töltött édesburgonya

A nyár után jöjjön a tudatosabb ősz, amikor jöhetnek az egészséges, tudatosan összerakott ételek. Ilyen ez a töltött édesburgonya, mely tölteléket bátran variálhatjátok, és tehetitek akár például cukkinibe is, én már úgy is próbáltam, és nagyon finom volt.

Annak érdekében, hogy lassítsuk a felszívódást és ne éhezzünk meg túl hamar, illetve, ne is legyen a teltség érzet, és legyen nehéz a gyomrunk, együnk mellé egy nagy adag balzsamecetes salátát, így lesz tökéletes.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2-3 nagy édesburgonya
  • kevés olaj
  • 1 fej vöröhagyma
  • 50 dkg pulyka darált hús
  • 10 dkg tofu
  • frissen őrölt bors
  • 1 evőkanál füstölt pirospaprika
  • 3,5 dl joghurt
  • 2 tojás
  • 1 kis csokor snidling

Elkészítési idő:

1 óra

Sütési hőfok:

200 °

Elkészítés:

Az édesburgonyákat alaposan megmossuk, félbe vágjuk, majd egy éles késsel keresztben és hosszában is bevágjuk a felszínét. Sózzuk, borsozzuk, majd előmelegített, légkeveréses sütőben 200 fokon 30 percig sütjük.

A tofut felkockázzuk és kevés olajon megpirítjuk, majd félre tesszük. Kevés olajon megdinszteljük a finomra aprított hagymát, majd hozzáadjuk a húst és lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával, majd ha kész levesszük a tűzről. A joghurtot a tojásokkal elkeverjük, beleaprítjuk a snidlinget és a húsos raguhoz keverjük a megpirított tofu kockákkal együtt. Az elősütött édesburgonyák húsát villával kicsit benyomjuk, majd ide kanalazzuk a tölteléket és 10-15 percig tovább sütjük őket. Nagy adag salátával tálaljuk.

Oszd meg ismerőseiddel!

Vélemény, hozzászólás?