Parmezános levélkeksz

Ha kekszet kínálunk valakinek, általában édes verzió az, ami eszünkbe jut, pedig szuper jó sós kekszek is léteznek, és a még jobb hír, hogy meg lehet ezeket sütni otthon is. Őszre sikerült kis levél formájú kiszúrókat beszereznem, amivel nagyon hangulatos kis uzsonnára való falatokat tudtam varázsolni. Próbáljátok ki Ti is.

Hozzávalók:

  • 10 dkg zabliszt
  • 5 dkg apró szemű zabpehely
  • 1 kávéskanál só
  • 4 dkg reszelt parmezán
  • 5 dkg vaj
  • 6 evőkanál víz

Elkészítési idő:

30 perc + pihentetés

Sütési hőfok:

180 °

Elkészítés:

A lisztet, a zabpelyhet, a sót és a sajtot összekeverjük, majd hozzáreszeljük a hideg vajat és a vizet is belekeverjük. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és 20 percig a pulton pihentetjük.

Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a leveleket és előmelegített, légkeveréses sütőben, 180 fokon 15 perc alatt ropogósra sütjük.

Oszd meg ismerőseiddel!

Vélemény, hozzászólás?