Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Parmezános levélkeksz
Ha kekszet kínálunk valakinek, általában édes verzió az, ami eszünkbe jut, pedig szuper jó sós kekszek is léteznek, és a még jobb hír, hogy meg lehet ezeket sütni otthon is. Őszre sikerült kis levél formájú kiszúrókat beszereznem, amivel nagyon hangulatos kis uzsonnára való falatokat tudtam varázsolni. Próbáljátok ki Ti is.

Hozzávalók:
- 10 dkg zabliszt
- 5 dkg apró szemű zabpehely
- 1 kávéskanál só
- 4 dkg reszelt parmezán
- 5 dkg vaj
- 6 evőkanál víz
Elkészítési idő:
30 perc + pihentetés
Sütési hőfok:
180 °

Elkészítés:
A lisztet, a zabpelyhet, a sót és a sajtot összekeverjük, majd hozzáreszeljük a hideg vajat és a vizet is belekeverjük. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és 20 percig a pulton pihentetjük.
Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a leveleket és előmelegített, légkeveréses sütőben, 180 fokon 15 perc alatt ropogósra sütjük.

- Zso
- szeptember 14, 2023
- 11:47 de.
- No Comments
Több recept:
-
Bodzás eperlekvárjúnius 19, 2021/
-
Pad thai gombával és füstölt tofuvalnovember 14, 2022/
-
Sajtszószos tészta 3 féle sajttaljúnius 5, 2021/
-
A tökéletes szendvicskenyérfebruár 13, 2020/