Levendulás sárgabarack lekvár

Addig húztam az időt az eperszezonban, hogy hiába készült két újfajta ízkombináció, elmúlt az eperszezon mire megosztottam volna Veletek, de majd jövőre 🙂

Viszont most itt a sárgabarack szezon és az oldalamon már találtok rozmaringos baracklekvár receptet (ide kattintva megtaláljátok), most már másodjára készült levendulás verzió is, ami maga a csoda. Aki szereti a levendula ízét, annál biztosan sikert arat, de a bizonytalanabbaknak is ígérem, megér egy próbát, mert volt már olyan vendégünk, aki szörpöt például sose kér, de ez felkeltette az érdeklődését, és utána egy üveggel haza is vitt belőle.

Hozzávalók:

  • 3 kg sárgabarack (tisztán 2,5 kg)
  • 70 dkg cukor
  • 2 csomag 2:1 dzsemfix
  • 1 csokor levendula morzsolt virága (nagyjából 15 g)

Elkészítési idő:

1 óra

Elkészítés:

A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk és negyedekbe vágjuk. Egy lábosba tesszük a cukorral és a dzsemfixxl együtt.

A levendulavirágot megfújjuk, lerázzuk, de véletlenül se mossuk meg, és morzsoljuk le. Ezt is adjuk a gyümölcshöz, majd közepes lángon, folyamatosan keverjük forraljuk fel. Forrástól számított 5 percig forraljuk, majd steril üvegekbe töltjük, lezárjuk, 5 percre fejre állítjuk és visszaforgatva száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Oszd meg ismerőseiddel!

Vélemény, hozzászólás?

Több recept: