Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Házi fanta
Természetesen hiába a saját készítésű bodza vagy levendula szörp, amit amúgy nagyon szeretnek a gyerekeink, hozzánk is begyűrűztek a bolti üdítők, amiket én nem vagyok hajlandó itthonra megvenni, de máshol persze találkoznak vele és nyilván hajtja őket a kíváncsiság.
Elkészítettem a fanta házi verzióját. Persze nem tudtam teljesen ugyanazt a világot előállítani, hiszen ebben nincsen semmi mesterséges, de cserébe valójában gyümölcsből készült, és arányaiban sokkal kevesebb cukrot használtam hozzá, a siker pedig nem maradt el, mindenki szívesen itta a házi fantát.

Hozzávalók:
- 9 narancs
- 2 citrom
- 1 liter víz
- 30 dkg barna nádcukor
- 1 csokor menta
- 1 csokor citromfű
Elkészítési idő:
30 perc + 2 nap állás

Elkészítés:
A vízből és a cukorból szirupot főzünk: forrástól számított 10 percig forrni hagyjuk, majd langyosra visszahűtjük. Beletesszük a citromfű és menta leveleket, majd megvárjuk míg teljesen kihűl, vagy esetleg hagyjuk így egy éjszakát.
A narancsok és a citromok levét kifacsarjuk, az átszűrt cukorsziruphoz adjuk és már kész is a “fanta sűrítményünk”, amit szénsavas vagy mentes vízzel hígítva fogyaszthatunk.
Hígítási arány: 1:8

- Zso
- augusztus 24, 2023
- 1:34 du.
- No Comments
Több recept:
-
Pásztorpite, ahogy én készítemmárcius 2, 2021/
-
Cukkinikrémlevesjúlius 8, 2022/
-
Napközis császármorzsajúlius 22, 2020/
-
„Fehér” szósz bármilyen tésztáramájus 5, 2020/