Zöldborsófőzelék egy új recept

Sose szerettem főzeléket készíteni, mert mindig vagy túl híg lett, vagy olyan sűrű, hogy megállt benne a kanál. Nehéz lehet elképzelni az itt található receptek alapján ezt, de tényleg így van. A probléma az, hogy tudtam mennyire egészséges, de nem tudtam jól elkészíteni, pedig itthon is lett volna igény rá.

Egy 21 napos egészségtudatos életmód kihívás keretében hétről-hétre haladtunk az egyre tartalmasabb ételek felé, és az első héten csak krémleveseket, valamint főzelékeket lehetett enni. Megtanultam két új összetevővel olyan főzeléket csinálni, ami az egész családnak ízlik, és azóta minden héten készítek valamilyet.

Tervezzetek mindig előre, és egyetek finomakat!

Hozzávalók 2-3 személyre:

  • 45 dkg zöldborsó (mirelit is lehet)
  • 1 dl kókusztej
  • 1,5 dl víz
  • só, bors
  • 2 ek. sörélesztőpehely
  • 1 kis marék kesudió

Elkészítési idő:

15-20 perc

Elkészítés:

A zöldborsót a víz és kókusztej keverékében feltesszük főni a kesudióval együtt, majd sózzuk, borsozzuk és 5 percig főzzük. Egy kis adagot félreteszünk belőle, majd a többit a sörélesztőpehellyel együtt leturmixoljuk, a félretett egész szem borsókkal együtt összekeverjük és már kész is.

Oszd meg ismerőseiddel!

Vélemény, hozzászólás?