Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Fahéjas kuglóf
Ha ősz akkor nálam az egyértelműen a muffin és kuglóf időszaka. Ez igazán kuckózós sütemény egy bögre meleg teával vagy forró csokival, esetleg kávéval, és még a kandalló tüze is ropoghat mellette.
Na de nem borzolom a kedélyeket tovább, inkább ebben a borús időben dobjatok össze gyorsan egy ilyen szaftos és pihepuha fahéjas kuglófot és melengessétek meg vele a lelketeket.

Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 tojás
- 12,5 dkg őrölt mandula
- 2 teáskanál fahéj
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 120 ml mandulatej
- 10 dkg mazsola
Elkészítési idő:
1 óra
Sütési hőfok:

Elkészítés:
Elektromos habverő segítségével habosra keverjük egymással a margarint, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük az őrölt mandulát, majd hozzáadagoljuk a sütőporral, és fahéjjal elkevert lisztet a mandulatejjel váltakozva, végül beleforgatjuk a mazsolát.
Szilikon kuglófformába töltjük a tésztát, majd előmelegített, légkeveréses sütőben 170 fokon 40 percig sütjük. Érdemes megvárni míg teljesen kihűl, és csak ekkor kivenni a formából, így könnyen kicsúsztatható.

- Zso
- október 13, 2023
- 9:32 de.
- No Comments
Több recept:
-
Sütőtökös gnocchimárcius 12, 2021/
-
Tepsis palacsinta ráérős reggelirejanuár 7, 2022/
-
Nektarinos-túrós piteszeptember 19, 2022/
-
Virslis-káposztás batyukfebruár 25, 2021/