Fahéjas kuglóf

Ha ősz akkor nálam az egyértelműen a muffin és kuglóf időszaka. Ez igazán kuckózós sütemény egy bögre meleg teával vagy forró csokival, esetleg kávéval, és még a kandalló tüze is ropoghat mellette.

Na de nem borzolom a kedélyeket tovább, inkább ebben a borús időben dobjatok össze gyorsan egy ilyen szaftos és pihepuha fahéjas kuglófot és melengessétek meg vele a lelketeket.

Hozzávalók:

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • 12,5 dkg őrölt mandula
  • 2 teáskanál fahéj
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 120 ml mandulatej
  • 10 dkg mazsola

Elkészítési idő:

1 óra

Sütési hőfok:

170 °

Elkészítés:

Elektromos habverő segítségével habosra keverjük egymással a margarint, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük az őrölt mandulát, majd hozzáadagoljuk a sütőporral, és fahéjjal elkevert lisztet a mandulatejjel váltakozva, végül beleforgatjuk a mazsolát.

Szilikon kuglófformába töltjük a tésztát, majd előmelegített, légkeveréses sütőben 170 fokon 40 percig sütjük. Érdemes megvárni míg teljesen kihűl, és csak ekkor kivenni a formából, így könnyen kicsúsztatható.

Oszd meg ismerőseiddel!

Vélemény, hozzászólás?