Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Házi csirkemáj pástétom
A gyerekek nagyon szeretik a májkrémet, de jobban szeretem nekik azokat a krémeket adni nekik, amiket én készítek itthon, mert így tudom, hogy mi van bennük. Na persze ne képzeljétek, hogy mindig sikert aratok, de azért lelkesen próbálkozom, és ahogy nőnek egyre több mindenre nyitottak, sőt, megkóstolni mindent megkóstolnak, és van, hogy mindenkinek ízlik, de van, hogy a háromból csak egynek, de én már azt is sikernek könyvelem el.
Legutóbb a házi májkrémmel próbálkoztam, mert családunkban most többeknek is szüksége volt a vasban gazdag ételekre, és jelentem, ez olyannyira sikeres művelet volt, hogy amint elfogyott az első adag, ami nem volt kevés, mert fél kiló májból készítettem, már kérdezték is mind a hárman, hogy mikor csinálok megint?

Hozzávalók:
- 1 közepes hagyma
- 50 dkg csirkemáj
- só, bors
- 2 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 evőkanál majoranna
- 2-3 babérlevél
- kb. 1 dl víz
- 3 kemény tojás
- 1 teáskanál mustár
Elkészítési idő:
40 perc

Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, megdinszteljük, majd hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt csirkemájat, és a fűszerekkel valamint egy kevés vízzel együtt nagyjából 20 perc alatt resztelt májat készítünk belőle.
Megvárjuk míg teljesen kihűl, és ekkor a botmixer késes aprítójába tesszük. Hozzáadjuk a felkockázott, keményre főtt tojásokat, valamint a mustárt és már kész is.
Pirítóssal és friss zöldségekkel fogyasztjuk.

- Zso
- október 19, 2023
- 7:43 du.
- No Comments
Több recept:
-
Juhtúrós puliszkajúnius 12, 2020/
-
Kókuszos-narancsos kuglófdecember 5, 2020/
-
Medvehagyma pesztós metéltmárcius 30, 2021/
-
Rakott karfiol lilahagymás besamelleljanuár 28, 2021/