Cukkini brownie

Régóta nézegettem a cukkini alapú süteményeket, mert ódákat zengtek róla, hogy amellett, hogy nagyon szaftosak, puhák lesznek, még egészségesek is. Hétvégén vendégeink jöttek, így gondoltam itt az ideje kipróbálni, és nem csalódtunk. A gyerekeknek nem árultam el, hogy mi van benne, csak miután már lelkesen megették az első szeleteket, és nem is hitték el.

Ami pedig ezt a süteményt még különlegesebbé teszi, az a Herbalife fehérje por, mellyel a napi fehérjebevitelünket is tudjuk fokozni.

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 30 dkg cukkini
  • 1 tojás
  • 1 ek. kókuszolaj
  • 1 tk. vanília aroma
  • 1 dl víz
  • 10 dkg zabliszt
  • 5 dkg Herbalife fehérje por
  • csipetnyi só
  • 2 ek. kakaó
  • 7 g sütőpor
  • 8 dkg datolyacukor
  • 4 dkg erdei mogyoró
  • 3 dkg étcsoki

Elkészítési idő:

30-40 perc

Sütési hőfok:

175 °

Elkészítés:

Lereszeljük a cukkinit, hozzáadjuk a tojást, a kókuszolajat, a vaníliai aromát, valamint a vizet. Egy tálban elkeverjük a száraz összetevőket: a lisztet, a fehérje port, a sót, a kakaót, datolyacukrot és a sütőport, majd hozzá adagoljuk a cukkinihez. Egy 20×25 cm-es tepsibe simítjuk a masszát, a tetejét megszórjuk csokicseppel és darabolt mogyoróval, majd 175 fokon, légkeveréses sütőben, 20-25 perc alatt megsütjük.

Oszd meg ismerőseiddel!

Vélemény, hozzászólás?