Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Fetás-sütőtökös muffin
Muffin nem csak édes verzióban készülhet, nagyon finom sós verziók is léteznek, amik uzsonnás dobozban is megállják a helyüket.
Ilyen például ez a fetás-sütőtökös verzió is, aminek most van szezonja, mikor máskor használjunk sütőtököt, ha nem most. Az ősz tele van színesebbnél színesebb zöldségekkel és gyümölcsökkel, használjuk ki, és együnk minél színesebben.
Ha kíváncsiak vagytok még több uzsisdobozba való ötletre, a főoldalam alján külön kiemelve megtaláljátok őket.

Hozzávalók 12 darabhoz:
- 70 dkg sült sütőtökpüré
- 2 tojás
- 140 ml olaj
- 15 dkg teljeskiőrlésű liszt
- 15 dkg zabliszt
- 1 csomag sütőpor
- csipetnyi só
- 2 teáskanál barnacukor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 kávéskanál őrölt gyömbér
- 10 dkg feta sajt
Elkészítési idő:
40 perc
Sütési hőfok:

Elkészítés:
A megsült sütőtök belét kikaparjuk és botmixerrel simára pürésítjük. Elektromos habverő segítségével elkeverjük a tojással és az olajjal. Elvegyítjük egymással a lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot és a fűszereket: a fahéjat, valamint a gyömbért és a tésztához keverjük.
A muffinsütő mélyedéseit papírkapszlival kibéleljük, majd beleadagoljuk a tésztát és a tetejükön eloszlatjuk az apró kockákra vágott feta sajtot. Az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük a muffinokat (tűpróbát érdemes végezni).

- Zso
- november 16, 2023
- 9:23 du.
- No Comments
Több recept:
-
Póréhagyma krémleves rántott sajtgolyóvalfebruár 24, 2022/
-
Vajas patkófebruár 18, 2020/
-
Zakuszkaoktóber 3, 2021/
-
Szalonnás, spenótos tortelliniáprilis 21, 2020/