Fetás-sütőtökös muffin

Muffin nem csak édes verzióban készülhet, nagyon finom sós verziók is léteznek, amik uzsonnás dobozban is megállják a helyüket.

Ilyen például ez a fetás-sütőtökös verzió is, aminek most van szezonja, mikor máskor használjunk sütőtököt, ha nem most. Az ősz tele van színesebbnél színesebb zöldségekkel és gyümölcsökkel, használjuk ki, és együnk minél színesebben.

Ha kíváncsiak vagytok még több uzsisdobozba való ötletre, a főoldalam alján külön kiemelve megtaláljátok őket.

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 70 dkg sült sütőtökpüré
  • 2 tojás
  • 140 ml olaj
  • 15 dkg teljeskiőrlésű liszt
  • 15 dkg zabliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipetnyi só
  • 2 teáskanál barnacukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 10 dkg feta sajt

Elkészítési idő:

40 perc

Sütési hőfok:

180 °

Elkészítés:

A megsült sütőtök belét kikaparjuk és botmixerrel simára pürésítjük. Elektromos habverő segítségével elkeverjük a tojással és az olajjal. Elvegyítjük egymással a lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot és a fűszereket: a fahéjat, valamint a gyömbért és a tésztához keverjük.

A muffinsütő mélyedéseit papírkapszlival kibéleljük, majd beleadagoljuk a tésztát és a tetejükön eloszlatjuk az apró kockákra vágott feta sajtot. Az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük a muffinokat (tűpróbát érdemes végezni).

Oszd meg ismerőseiddel!

Vélemény, hozzászólás?