Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Karfiolfasírt tortillába tekerve
Mostanában egyre nagyobb barátságban vagyok az Airfryeremmel, és kezdek ráérezni, hogy mit hogyan lehet benne elkészíteni. Hagyományos, húsból készült fasírtot és falafelt is készítettem már benne, így most gondoltam egyet és kipróbáltam a karfiolfasírtot is.
A héten épp kérdezte tőlem egy Anyuka, hogy van e valami zöldséges vacsora ötletem: jelentem ez az is lehet. Teljeskiőrlésű tortillába tekerve zöldségekkel, vagy a legkisebbünk ketchupba mártogatta a golyókat, zöldséget és egy kis szelet kovászos kenyeret evett mellé, de a fasírt is csupa zöldségből készült. Úgy kell nekik sokszor elrejteni, de az elvem és családi szabályunk az, hogy mindent kóstoljanak meg, mielőtt azt mondanák, hogy nem szeretik. Így volt ez este is, de előre nem árultam el, hogy miből készült, amikor pedig mondtam, hogy akkor holnap ezt esszük vacsira a tortillába, egyből mind rávágták, hogy jó!!
Mi Férjemmel ebédre ettük, amikor a tortillába egy tojást is sütöttem és fél-fél mozzarellát is belekarikáztunk, hogy a megfelelő fehérje mennyiség meglegyen. Amit pedig már rég ki akartam próbálni, az a vegán majonéz, ami a csicseriborsó levéből készül, és ugyan kicsit hígabb az állaga, mert nem szerettem volna túlságosan olajosra, de teljesen hozza a majonéz ízvilágát.

Hozzávalók:
18 darab golyóhoz:
- 1 fej karfiol (kb 40-50 dkg)
- 10 dkg light reszelt mozzarella
- 1 csokor petrezselyem
- 1 tojás
- 5 dkg teljeskiőrlésű zsemlemorzsa
- só, bors
a vegán majonézhez:
- 120 ml csicseriborsó felöntőlé
- 1 tk. mustár
- 1 tl. citromlé
- só
- 150 ml olaj
az összeállításhoz:
- friss salátakeverék
- fejenként 1 tojás
- tortilla lap
- mozzarella
Elkészítési idő:
45 perc

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük és késes aprítóban ledaráljuk. Hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát, majd sózzuk és borsozzuk, beleaprítjuk a petrezselymet és hozzáadjuk a reszelt sajtot. Alaposan összekeverjük és gyúrjuk. 18 db golyót formálunk belőle, melyeket Airfryerben 160 fokon 15 percig sütünk (elkészíthető sütőben is, figyeljük, hogy szép aranybarnák legyenek).
Ezidő alatt elkészítjük a vegán majonézt. A csicseriborsó leszűrt levét egy magas pohárba öntjük, hozzáadjuk a mustárt, a citromlevet, sózzuk és folyamatos keverés mellett lassan adagoljuk bele az olajat. Snidlinggel ízesíthetjük.
Adagonként egy-egy tojást enyhén felverünk, egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és beleöntjük mint egy omlettet, majd pár perc után a tetejére helyezünk egy tortilla lapot és megfordítjuk. Tányérra szedjük, ráhalmozzuk a salátát, a felszeletelt fél mozzarellát, majd 3-4 karfiolfasírtot, végül meglocsoljuk a vegán majonézzel (ez 1-2 hétig hűtőben tárolható) és feltekerve tálaljuk.

- Zso
- április 23, 2024
- 8:07 du.
- No Comments
Több recept:
-
Tejszínes brokkolis tőkehaljanuár 31, 2023/
-
Zserbókuglófdecember 13, 2021/
-
Körözött a saját ricottánkbólmájus 26, 2020/
-
Kinder Maxi King tortamárcius 26, 2021/