Új gasztro csapat a Lidlnél

Megújult a Lidl gasztro csapata, akiket egy csodás grillvacsora keretében ismerhettünk meg személyesen a héten a Lidl központjában rendezett sajtótájékoztatón.

Amikor létrehoztam a blogomat immár 13 évvel ezelőtt a Julie&Julia című film adta az ihletet és már akkor kerestem azt a szakácskönyvet, amit végigfőzhetek, de mindegyikben találtam kivetnivalót. 10 évvel ezelőtt az én oldalam egyik mérföldköve volt, amikor a Széll Tamás-Mautner Zsófi kettős lett a Lidl gasztronómiai csapata, és ekkor döntöttem el, hogy ez lesz az én “szakácskönyvem”, az általuk publikált receptek mindegyikét el fogom készíteni és az első 2-3 évben ez így is volt. Ezidő alatt rengeteget tanultam és fejlődtem mind főzés technológiában, mind tálalásban. Sose felejtem el, amikor meghívtak az első könyvbemutatóra és ennek már 10 éve.

10 év azonban hosszú idő, 9 szakácskönyvet tudhat már a Lidl csapata magáénak, így megérett a frissítés, ami ezennel el is érkezett. Mizsei János, a MÁK Restaurant chefje az új chef, aki mellett Kapunics Gréti, a Dolce far niente oldal szerzője felel a desszertekért, Piskor Fanni borszakértő ajánlja a borokat, míg Szabó Adrienn dietetikus adja majd nekünk a dietetikai tanácsokat.

Az új cél, hogy edukálják a “hétköznapi” embereket. Jani nem csak szimpla recepteket, hanem szemléletet is szeretne átadni, például, hogy hogyan lehet elkészíteni a karfiolt a rántott verzión és a levesen kívül. Azt szeretné megtanítani az embereknek, hogy az egyszerű fogások mellett egy kicsit tudatosabb átgondolás után, egyszerűen lehet extrább fogásokat is csinálni.

Gréti szerint az embereknek nagyon fontos a vizualitás, minél gyorsabban, egyszerűbben, minél szebbet szeretnének alkotni, ő ebben lesz a segítségünkre.

Adri szerint ha az egészségért szeretnénk tenni, akkor nem tiltólisták kellenek, hanem a mértékletességre kell figyelnünk. Szeretné felszabadítani az embereket, hogy merjünk enni, hiszen az emberrel nem csak a belei ülnek oda az asztalhoz, hanem a lelke is és fontos, hogy azt is tápláljuk. Nagyon örül annak, hogy dietetikusként mostantól a Lidl kínálatából konkrét termékeket ajánlhat a hozzá fordulókhoz.

Fanni a tudatos borfogyasztást szeretné megtanítani. Véleménye szerint frissíteni kell a borkínálatot, mert napjainkban nincs akkora igény a vörösborra, mint régen, a gyümölcsös rosék és a könnyed fehérborok kelendőbbek, ezekből szeretnének ár-értek-arányban minőséget nyújtani minden érdeklődő rétegnek. 7 éve leírta a füzetébe, hogy szeretne egyszer a Lidllel együtt dolgozni, így hatalmas öröm számára, hogy itt lehet.

Úgy gondolom szuper csapat állt össze, akik nagyon emberközeliek, és így sokakkal még szerethetőbbé fogják tenni a sütés-főzést, kíváncsian várom az új recepteket, amiket biztosan én is ki fogok próbálni. Szívből gratulálok és sok sikert kívánok!

Oszd meg ismerőseiddel!

Vélemény, hozzászólás?

Több recept: