Házi „Dörmi” szelet

Biztos vagyok benne, hogy sok gyerkőc Mikulás csomagjába kerül a jövő héten Dörmi mackó, a mi gyerekeink is kapni fognak, mert sokszor a rohanásban igencsak jól jön ez a gyors, kocsiban is megehető harapnivaló. Azonban, ha van egy kicsivel több időm, mint elmenni a boltba, akkor a különböző formájú szilikon formáimban kísérleteztem ki ennek a házi változatát.

Pihe-puha, nyilván nem tartalmaz tartósítószert, és tudom mi van benne, egy uzsonnás dobozban pedig ezt is magammal tudom vinni, amikor elindulok a délutáni anyataxi körömre.

Hozzávalók 6 darabhoz:

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 7 dkg kókusz
  • 5 dkg darált mandula
  • fél csomag sütőpor
  • 20 dkg liszt

a tészta egyharmadába:

  • 1 tk. kakaó
  • 1 ek. tej

Elkészítési idő:

20 perc

Sütési hőfok:

170 °

Elkészítés:

A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd egyenként hozzá keverjük a tojásokat. Belekeverjük a kókuszreszeléket, a darált mandulát és a sütőporral elkevert lisztet. A tészta egyharmadát külön szedjük, amihez jöhet a kakaó és a tej, hogy ne legyen túl tömör a kakaótól.

A szilikonos sütőforma aljában elosztjuk a „sima” tésztát, majd a tetejére kanalazzuk a kakaósat. Elég masszív ahogy, hogy ne folyjon össze a két réteg, de a végeredmény nagyon puha lesz. Előmelegített, légkeveréses sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Oszd meg ismerőseiddel!

Vélemény, hozzászólás?

Több recept: