Tepsis palacsinta ráérős reggelire

Hétvégén jöhetnek a ráérős reggelik. Ilyenkor nem kell óracsörgésre kelni, bár nálunk a fiúk valahogy ilyenkor még korábban kelnek, bezzeg hétköznap megy a nyafi, hogy olyan fáradtak.

Egy amerikai főzős műsorban láttam meg ezt az ötletet, hogy az amerikai palacsintát készíthetjük tepsiben is, sőt a tésztájából ha dupla adagot készítünk, akkor akár a felét le is lehet fagyasztani és a következő alkalommal már azzal sem kell dolgozni, csak sütni. A lekvár és a földimogyorókrém szuper ízt ad neki, de ezt kedvünkre variálhatjuk földimogyorókrém helyett nutellával vagy spekulatius krémmel és a lekvárok közül is lehet barack, ribizli vagy akár szilva is.

Próbáljátok ki, utána uzsonnára is tökéletes, persze csak ha marad.

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:

a tésztához:

  • 2 tojás
  • 4,5 dkg porcukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 1,7 dl tej
  • 25 dkg liszt
  • 1 kávéskanál só
  • 1 teáskanál sütőpor

a tetejére:

  • 6 teáskanál földimogyorókrém
  • 6 teáskanál meggylekvár

Elkészítési idő:

30 perc

Sütési hőfok:

160 °

Elkészítés:

Elektromos habverő segítségével összedolgozzuk a tésztát. Habosra verjük a tojást a porcukorral, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet. Egy tálban elvegyítjük egymással a lisztet, a sót és a sütőport, majd folyamatos keverés mellett a folyékony hozzávalókhoz adagoljuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát és a tetejére kanalazzuk a földimogyorókrémet és a lekvárt és egy fogpiszkáló segítségével márványosra keverjük őket. Előmelegített, 160 fokos légkeveréses sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Felszeletelve lekvárral együtt tálaljuk.

Oszd meg ismerőseiddel!

Vélemény, hozzászólás?