Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Fűszervajas cordon bleu
Gyerekkoromban ha étterembe mentünk, akkor általában a biztosra mentem, akkor még nem voltam kísérletezős típus (de valljuk be: elég kevés gyerek az), és a legtöbbször cordon bleut választottam, mert azt Anyu nem készített otthon és akkor mégse sima rántott hús.
Nagyon szerettem volna ezt itthon is reprodukálni sokszor, de mindig túl macerásnak tartottam. Továbbra sem mondom, hogy a gyorsan összedobós ebéd kategória ez, de úgyis jön a hétvége, szerintem abba pont belefér, ráadásul ezt fűszervajjal is megbolondítottam, amitől még puhább lett a hús, és igazán különleges az íze.

Hozzávalók 4-6 személyre:
a fűszervajhoz:
- 5 dkg vaj
- 1 teáskanál fűszervaj keverék
a húshoz:
- 80 dkg pulykamell
- 10 dkg szeletelt sertéscombsonka
- 10 dkg reszelt gouda sajt
a panírozáshoz:
- liszt
- 2 tojás
- zsemlemorzsa
Elkészítési idő:
30-40 perc

Elkészítés:
A puha vajat villával kikeverjük a fűszervaj keverékkel. A pulykamellet felszeleteljük, majd mindegyiket kicsit kilapítjuk, de figyelünk rá, hogy a hús rostjait ne törjük össze. Minden hússzeletet megkenünk fűszervajjal, ráhelyezünk egy szelet sonkát, megszórjuk reszelt sajttal, majd szorosan feltekerjük (ha szükséges meg is szúrhatjuk fogpiszkálóval, de a fűszervaj kellően össze fogja tapasztani).
A hengereket hagyományos módon bepanírozzuk: lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában megforgatjuk, majd közepesen meleg (nagyjából 160 fokos) olajban megsütjük őket, hogy a panír ne égjen meg túl hamar, de a belseje is alaposan át tudjon sülni.
Hasábburgonyával vagy ízlés szerint burgonyapürével tálaljuk.

- Zso
- január 20, 2023
- 7:36 du.
- No Comments
Több recept:
-
Édesburgonyás cukkini tócsnioktóber 25, 2020/
-
Levendulaszörpjúlius 14, 2020/
-
Pulled pork szendvicsfebruár 6, 2021/
-
Rakott spárgamájus 23, 2022/