Póréhagymás burgonyakrémleves

Mert hétvégén mindig kell egy leves, és ha krémleves az csak annál jobb, legalábbis nálunk.

“Anyuci! Van bele golyó?” – hangzik folyton a kérdés, és ha a válasz igen, akkor bármilyen levest megesznek. Hiába kellenek a trükkök a gyerekekhez 🙂

Hozzávalók:

a leveshez:

  • 1 szál póréhagyma
  • 80 dkg burgonya
  • 6 közepes sárgarépa
  • kevés olaj
  • 1,5 liter víz vagy alaplé
  • frissen őrölt bors
  • 1 kávéskanál őrölt szerecsendió
  • 1,5 dl tejszín

a tálaláshoz:

  • pirított szalonna kockák
  • reszelt sajt

Elkészítési idő:

30 perc

Elkészítés:

A póréhagymát félkarikákra vágjuk, a burgonyát felkockázzuk, a répákat szintén félkarikákra vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd jöhet hozzá a burgonya és a répa, kicsit ezeket is megpirítjuk, majd felöntjük a vízzel (vagy alaplével). Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük szerecsendióval és nagyjából 20 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket.

Botmixerrel összeturmixoljuk a levest, hozzáadjuk a tejszínt és még egyszer felforraljuk, majd még melegen pirított szalonnakockákkal és reszelt sajttal tálaljuk.

Oszd meg ismerőseiddel!

Vélemény, hozzászólás?