Almás-fahéjas muffin

Eddig nem volt muffin receptem itt az oldalon, de most rövid időn belül kettő is lett.

Ugyan a Hello Ősz! nem épp aktuális így, hogy hétvégén már advent első vasárnapja közeledik felénk, de azért az a muffin nem csak szigorúan ősszel készíthető el. Egy családi hétvégére csináltam, és már nagyon régóta vágytam ilyen piknik hangulatú fotókra, de a saját kertünkben Kókusz kutyánk miatt ez esélytelen. Persze az is viccesen hangzik, hogyha közel 100 km-t utazunk, én felpakolom magamat fotós kellékekkel, de van partnerem, aki segít az ilyen eszetlen ötleteim megvalósításában, így végre elkészültek ezek a képek.

Ha kíváncsiak vagytok még több uzsisdobozba való ötletre, a főoldalam alján külön kiemelve megtaláljátok őket.

Hozzávalók:

  • 160 ml olaj
  • 28 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 30 dkg liszt
  • 1 tk. fahéj
  • 1 tk. só
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 közepes alma reszelve (kb. 13 dkg)
  • 8 dkg mazsola

Elkészítési idő:

30 perc

Sütési hőfok:

180 °

Elkészítés:

Összekeverjük az olajat a cukrot és a tojásokat. Egy külön tálban elkeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a fahéjat, a sót, és a szódabikarbónát. Ezeket és a reszelt almát is az olajos keverékhez adjuk a mazsolával együtt.

Papírral bélelt muffinsütő formába szétosztjuk a tésztát és előmelegített, 180 fokos, légkeveréses sütőben 20 percig sütjük.

Oszd meg ismerőseiddel!

Vélemény, hozzászólás?

Több recept: