Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Almás-fahéjas muffin
Eddig nem volt muffin receptem itt az oldalon, de most rövid időn belül kettő is lett.
Ugyan a Hello Ősz! nem épp aktuális így, hogy hétvégén már advent első vasárnapja közeledik felénk, de azért az a muffin nem csak szigorúan ősszel készíthető el. Egy családi hétvégére csináltam, és már nagyon régóta vágytam ilyen piknik hangulatú fotókra, de a saját kertünkben Kókusz kutyánk miatt ez esélytelen. Persze az is viccesen hangzik, hogyha közel 100 km-t utazunk, én felpakolom magamat fotós kellékekkel, de van partnerem, aki segít az ilyen eszetlen ötleteim megvalósításában, így végre elkészültek ezek a képek.
Ha kíváncsiak vagytok még több uzsisdobozba való ötletre, a főoldalam alján külön kiemelve megtaláljátok őket.

Hozzávalók:
- 160 ml olaj
- 28 dkg cukor
- 2 tojás
- 30 dkg liszt
- 1 tk. fahéj
- 1 tk. só
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 közepes alma reszelve (kb. 13 dkg)
- 8 dkg mazsola
Elkészítési idő:
30 perc
Sütési hőfok:

Elkészítés:
Összekeverjük az olajat a cukrot és a tojásokat. Egy külön tálban elkeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a fahéjat, a sót, és a szódabikarbónát. Ezeket és a reszelt almát is az olajos keverékhez adjuk a mazsolával együtt.
Papírral bélelt muffinsütő formába szétosztjuk a tésztát és előmelegített, 180 fokos, légkeveréses sütőben 20 percig sütjük.

- Zso
- november 22, 2022
- 7:55 de.
- No Comments
Több recept:
-
Madártej, egy igazi régi kedvencáprilis 24, 2021/
-
Fűszeres keksz sütipecséttelnovember 2, 2021/
-
Mézi linzerdecember 22, 2020/
-
Kukoricadarás kiflifebruár 25, 2022/