Villámgyors gyömbéres keksz

Ez az a keksz, amit idén már négyszer elkészítettünk, mert ha a gyerekeknek este 6-kor jut eszükbe, hogy szeretnének sütni valamit, erre akkor is van idő. Legelőször gyömbérrel készítettük, de azóta próbáltuk már mézeskalács fűszerrel, illetve fahéj és szegfűszeg kombinációval, mindegyik szuper volt, variáljátok kedvetek szerint. Ami pedig szinte szuper, hogy kekszpecséttel remekül mintázható, mi is ilyennel készítettük.

Hozzávalók 2 tepsi kekszhez:

18 dkg liszt

12 dkg puha margarin

6 dkg cukor

2 tk. őrölt gyömbér (ez bármire lecserélhető, például őrölt fahéjra, őrölt szegfűszegre, vagy mézeskalácsfűszerre)

2 tojássárgája

Az összes hozzávalót gyors mozdulatokkal alaposan összegyúrjuk, majd 3-4 mm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd 190 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.

További receptek:

Olaszos paradicsomleves

#19 Ahogy ígértem itt van az olaszos paradicsomleves receptje is. Számtalan verziót találunk ehhez is az interneten és különféle szakácskönyvekben, most jöjjön az én verzióm,

Rozmaringos sárgabaracklekvár

Nagyon szeretem pikánssá, különlegessé tenni a lekvárjaimat. Persze nagyon finom a „sima” eper, de azért a bodzás eper még jobb, nagyon jó a szilva, de

Egyszerű zöldborsóleves

#2 Megmondom őszintén én az egyszerű, „csak egy kis rántás” alapú levesekkel mindig is hadilábon álltam, de úgy érzem fejlődöm, legalábbis Férjem is ebben erősít

Tejszínes-gombás metélt

A gomba sosem volt a kedvenc alapanyaga családunk ételeinek, de én időről-időre megpróbálkozom egy-egy új fogással, hátha sikerül megszerettetnem ezt a zöldséget is velük. A