Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Rote Grütze
A Rote Grütze receptet két éve próbálom nektek megmutatni, de első évben elfelejtettem a szezonális gyümölcsökkel lefotózni, és mire észbe kaptam, már nem tudtátok volna beszerezni a hozzávalókat, második évben pedig a fotó megvolt, de a poszt mégsem készült el.
Na de idén nagy betűkkel írtam fel a füzetembe, hogy ezt bizony meg kell osztani, mert ez a ragu valami szuper. Mint minden lekvárhoz, ehhez is dzsemfixet használok és arányaiban már innen kezdve nagyon kevés cukorra van szükség. Rengetegféle képpen felhasználható: én leggyakrabban az őszi-téli időben amikor nincs annyi szezonális gyümölcs, ezt teszem a zabkásámra, de tehetjük amerikai palacsintára, tejberizsre, vagy amihez csak kedvünk tartja.
A receptben írt gyümölcs arányokkal úgy játszhattok, ahogy kedvetek van, a lényeg, hogy legyen benne édesebb és savanykásabb is és minél több piros bogyós gyümölcs van benne, annál finomabb a végeredmény.

Hozzávalók:
- 900 g meggy
- 700 g eper
- 200 g áfonya
- 300 g málna
- 500 g ribizli
- 60 dkg cukor
- 2 csomag 2:1 dzsemfix
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- 1 citrom leve
- 6 dl víz
Elkészítési idő:
1 óra

Elkészítés:
A gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk vagy leszemezzük. A meggyet és az epret daraboljuk, a többi egészben maradhat. Egy lábosba tesszük őket a cukorral és a dzsemfixszel együtt. Hozzáadjuk a vanília kikapart magjait, a citrom levét, és felöntjük a vízzel.
Közepes lángon, folyamatosan kevergetve forraljuk fel. Forrástól számított 5 percig forraljuk (ha szeretnénk egy kicsit botmixerrel beleturmixolhatunk, de én ennél kifejezetten szeretem ha a gyümölcsök darabosan vannak benne), majd steril üvegekbe töltjük, lezárjuk, 5 percre fejre állítjuk és visszaforgatva száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

- Zso
- június 10, 2024
- 1:10 du.
- No Comments
Több recept:
-
Fahéjas csigajanuár 20, 2022/
-
Karfiolfasírt tortillába tekerveáprilis 23, 2024/
-
Epres galettejúnius 10, 2020/
-
Békebeli buktaáprilis 19, 2020/