Pulled pork tortillában

A lassúfőző egy igazi áldás, főleg egy elfoglalt háziasszony konyhájában, hiszen ebbe az edénybe beletesszük az alapanyagokat, beállítjuk a főzési időt és éjszaka el is készül a másnapi ebéd.

Készítettem már benne marharagut, töltött káposztát, sokféle fűszerezésű pulled porkot és a következő terv egy tejberizs lesz, amire nagyon vágyik a család, de nekem nincs türelmem olyan sokáig a tűzhely mellett állni és lassan kevergetni a rizst.

A pulled porkra visszatérve: amellett, hogy szinte magában, minimális munkával elkészül ez az étel, rengeteg féleképpen felhasználható. Hamburger buciba, tortillába tekerve, salátába keverve, krumplipürével fogyasztva, és ami szintén szuper tulajdonsága, hogy remekül fagyasztható is, így érdemes nagy adagot készíteni belőle.

Hozzávalók 5 személyre:

  • 50 dkg filézett sertéscomb

a fűszerezéshez:

  • 4 teáskanál só
  • 1 teáskanál frissen őrölt bors
  • ½ teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál piros fűszerpaprika
  • 2 teáskanál paradicsompüré
  • 2 evőkanál olaj

az összeállításhoz (ízlés szerint):

  • 8-12 tortilla lap
  • saláta
  • paradicsom
  • pirított hagyma
  • hagyma lekvár
  • majonéz
  • reszelt gouda sajt
  • szeletelt brie sajt

Elkészítési idő:

30 perc plusz 12 óra a lassúfőzőben

Elkészítés:

A fűszereket, a paradicsompürét, és az olajat összekeverjük, majd alaposan bedörzsöljük vele a megtisztított sertéscombot. Lassúfőzőbe tesszük és 12 órán keresztül ebben főzzük-sütjük. Kiemeljük a szaftjából és két villával teljesen szétbontjuk, majd csak annyi szószt adunk hozzá, amitől kellően szaftos marad.

A tortilla lapokat mikróban megmelegítjük, majd ízlés szerint megpakoljuk a hozzávalókkal: megkenjük a szószok valamelyikével, belehelyezzük a zöldségeket és a húst, megszórjuk reszelt sajttal és pirított hagymával, helyezünk rá brie szeleteket, alul behajtjuk, majd mindkét oldalát behajtjuk, és már fogyaszthatjuk is.

Oszd meg ismerőseiddel!

Vélemény, hozzászólás?