Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Gombakrémleves kecskesajtos polentagombóccal
Gombaleves gyerekeknek? Golyóval bármi eladható, felnőtteknek pedig egy különleges levesbetét készült: kecskesajtos polentagombóc, ami bármennyire is extrának hangzik, nagyon könnyű elkészíteni.

Hozzávalók:
a leveshez:
- 50 dkg Chef Gomba barna csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 8 dl víz
- 2 kávéskanál só
- 1/2 kávéskanál őrölt fehérbors
- 2 kávéskanál szárított kakukkfű
- 1 dl tejszín
- 2 teáskanál keményítő
a gombócokhoz:
- 2,5 dl víz
- 12,5 dkg polenta
- 2,5 dkg vaj
- só
- 5 dkg lágy kecskesajt
- vaj a pirításhoz
Elkészítési idő:
30 perc

Elkészítés:
Kevés olajon zsírjára sütjük a negyedelt csiperkegombákat, majd félretesszük. Ugyanabban az edényben megdinszteljük a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd visszatesszük hozzá a gombát, felöntjük vízzel és fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel. Forrástól számított 10 percig főzzük a levest, amit ezután botmixerrel pürésítünk, és behabarjuk a tejszínnel csomómentesre kevert keményítővel.
A gombócokhoz felforraljuk a vizet, majd beleszórjuk a polentát, és 5 percig forraljuk. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a vajat, sózzuk, majd belekeverjük a lágy kecskesajtot is, és kihűtjük. Diónyi gombócokat formálunk, amelyeket kevés vajon körbepirítunk, és ezeket tálaljuk a gombakrémleveshez levesbetétként.

- Zso
- február 13, 2023
- 5:24 du.
- No Comments
Több recept:
-
Medvehagyma krémlevesáprilis 20, 2021/
-
Caprese portobellomájus 6, 2021/
-
Korpás zsemlefebruár 18, 2023/
-
Kaktuszfagyi házilagjúlius 13, 2021/