Pad thai gombával és füstölt tofuval

Nagyon régóta vágytam egy pad thai kipróbálására, de valahogy sose sikerült. Én nem készítettem eddig, étteremben sose jártam olyan helyen, ahol megkóstolhattam volna, de mikor a legutóbbi Chefgomba csomagom megérkezett, úgy döntöttem, hogy a shiitake gombával nekifogok ennek az ételnek.

Férjem, aki már evett ilyet, azt mondta, hogy nagyon jól sikerült, így ezen felbuzdulva egy másik verziót is megcsináltam, ha kíváncsiak vagytok, majd annak is hozom a receptjét.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 12,5 dkg rizstészta
  • 15 dkg füstölt tofu
  • 6 evőkanál pad thai szósz
  • 10 dkg Chefgomba shiitake gomba
  • 2 evőkanál szezámolaj
  • fél fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 marék spenótlevél
  • 1 marék mungóbabcsíra
  • 2 tojás
  • 1 kis marék pörkölt sósmogyoró
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítési idő:

30 perc

Elkészítés:

A rizstésztát 30 percre hideg vízbe áztatjuk. A tofut felkockázzuk, majd megforgatjuk a pad thai szószban. A tésztát lobogó, sós vízben 4 perc alatt megfőzzük. A gombát felaprítjuk, majd száraz serpenyőben megpirítjuk.

Egy mély wok serpenyőben a szezámolajon megpirítjuk a finomra aprított hagymát és fokhagymát, hozzáadjuk a tofut és a spenótleveleket, majd ha ezek már összeestek, jöhet hozzá a gomba és a kifőtt tészta. Az összes szószt ráöntjük, alaposan elkeverjük, majd a serpenyő egyik oldalán a 2 tojásból rántottát készítünk és ezt is hozzá forgatjuk a tésztához. Belekeverjük a mungóbabcsírát, tálaláskor megszórjuk aprított sós mogyoróval és petrezselyemmel.

Oszd meg ismerőseiddel!

Vélemény, hozzászólás?

Több recept: