Pizzás háromszögek

Nem fogytam ki az uzsisdobozos ötletekből, most újból egy sós verziót hoztam nektek, ami egy pizzás háromszög. Ennek is a friss leveles tészta az alapja, amibe csak egy kevés paradicsompüré, fűszer, kevés sonka és sajt kell.

Ezt nem javaslom fagyasztani, de higgyétek el, ez egyben el is fog fogyni.

Hozzávalók:

a batyukhoz:

  • 1 tekercs friss leveles tészta
  • 14 dkg sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál pizzafűszer
  • 4 szelet sonka csíkozva
  • 5 dkg reszelt sajt

a kenéshez:

  • 1 tojás

Elkészítési idő:

20 perc

Sütési hőfok:

200 °

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.

Kitekerjük a leveles tésztát és nyolc részre vágjuk. Megkenjük őket a sűrített paradicsommal, megszórjuk a fűszerrel, majd ráhelyezzük a felaprított sonkát és megszórjuk a reszelt sajttal.

Minden négyzetet háromszög alakban félbehajtunk, és a szélüket villával lenyomkodjuk. A tetejüket megkenjük tojással,és 15 perc alatt pirosra sütjük őket.

Oszd meg ismerőseiddel!

Vélemény, hozzászólás?