Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Kukorica krémleves chilis pattogatott kukoricával
Ismét egy melengető leves receptet hoztam nektek, amiben a chilis pattogatott kukorica még inkább ezt az érzetet hozza elő bennünk.
Villámgyors recept, cserébe igazán el tudjátok kápráztatni vele a családot és a barátokat, és chili nélkül a gyerekek is örülni fognak neki.
Hozzávalók:
a leveshez:
- 1 fej vöröshagyma
- kevés olaj
- 90 dkg fagyasztott kukorica
- 1 közepes burgonya
- 1,2 l víz vagy alaplé
- só
- 1 kávéskanál őrölt fehérbors
- 1 kávéskanál őrölt szerecsendió
- 2 dl főzőtejszín
- 3 dkg parmezán
a pattogatott kukoricához:
- 2,5 dkg pattogtatni való kukorica
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 kávéskanál cayenne bors
Elkészítési idő:
30 perc
Elkészítés:
A finomra aprított hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fagyasztott kukoricát és a felkockázott burgonyát. Felöntjük vízzel és forralni kezdjük. Fűszerezzük sóval, fehérborssal, szerecsendióval és 15 percig gyöngyözve forraljuk, míg a burgonya is megpuhul. Botmixerrel pürésítjük a levest, belekeverjük a főzőtejszínt és a parmezánt, majd még egyet forralunk rajta.
A kukoricát a gép leírása szerint kipattogtatjuk, majd meglocsoljuk a cayenne borssal elkevert olvasztott vajjal és a leves mellé betétként tálaljuk.
- Zso
- november 3, 2022
- 8:53 de.
- No Comments
Több recept:
-
Nektarinos-túrós piteszeptember 19, 2022/
-
Töltött káposzta, Nagymamáim receptje szerintdecember 22, 2023/
-
Tejszínes-gombás metéltfebruár 23, 2021/
-
Parmezános kakukkfüves kiflifebruár 7, 2020/