Kukorica krémleves chilis pattogatott kukoricával

Ismét egy melengető leves receptet hoztam nektek, amiben a chilis pattogatott kukorica még inkább ezt az érzetet hozza elő bennünk.

Villámgyors recept, cserébe igazán el tudjátok kápráztatni vele a családot és a barátokat, és chili nélkül a gyerekek is örülni fognak neki.

Hozzávalók:

a leveshez:

  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 90 dkg fagyasztott kukorica
  • 1 közepes burgonya
  • 1,2 l víz vagy alaplé
  • 1 kávéskanál őrölt fehérbors
  • 1 kávéskanál őrölt szerecsendió
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 dkg parmezán

a pattogatott kukoricához:

  • 2,5 dkg pattogtatni való kukorica
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 kávéskanál cayenne bors

Elkészítési idő:

30 perc

Elkészítés:

A finomra aprított hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fagyasztott kukoricát és a felkockázott burgonyát. Felöntjük vízzel és forralni kezdjük. Fűszerezzük sóval, fehérborssal, szerecsendióval és 15 percig gyöngyözve forraljuk, míg a burgonya is megpuhul. Botmixerrel pürésítjük a levest, belekeverjük a főzőtejszínt és a parmezánt, majd még egyet forralunk rajta.

A kukoricát a gép leírása szerint kipattogtatjuk, majd meglocsoljuk a cayenne borssal elkevert olvasztott vajjal és a leves mellé betétként tálaljuk.

Oszd meg ismerőseiddel!

Vélemény, hozzászólás?