Tonhalas tortillatekercs

Egy ház körüli munkával telt délután után született ez a vacsora ötlet, mert tudom ilyenkor, ha a „Mi lesz ma a vacsi?” kérdésre az a válaszom, hogy „Hideg.”, akkor nem lesz túl boldog a család. Készítés közben villant be, hogy ez másnap tízóraira is remek lenne a két kis iskolásunknak, így egy tekercset félre is tettem nekik.

Az első reakció természetesen – még az Apukájuktól is – kétkedés volt, de nem adtam fel, én tudtam, hogy jó lesz ez. Répát reszeltem, salátát aprítottam, felnyitottam egy kukorica konzervet és néhány tonhalat, majd jöhetett az összerakás, feltekerés, száraz serpenyőben körbe pirítás – ezt már Férjem találta ki és jó ötlet volt – és már ettük is.

A kétkedők a repeta után is repetázni szerettek volna, így legközelebb valószínűleg két csomag tortilla lapot is elő kell vennem.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 tortilla lap
  • zöldfűszeres vagy márványsajtos vajkrém
  • 2 konzerv tonhal(2×185 g)
  • 1 konzerv kukorica
  • 4 sárgarépa
  • néhány levél saláta

Elkészítési idő:

15 perc

Elkészítés:

A tortilla lapokat megkenjük a vajkrémmel, rászórjuk a reszelt répát, a kukoricát és a tépkedett salátát, majd a tonhalat (a felnőttek fetát is kaphatnak) és feltekerjük.

Egy száraz serpenyőben körbe pirítjuk és félbe vágva tálaljuk.

Oszd meg ismerőseiddel!

Vélemény, hozzászólás?