Sajttorta pohárban

Ez az a pohárkrém, amit egy hirtelen hétköznapi vendégség esetén is el tudtok készíteni. A recept éjszakai pihenést ír, de ha ez kimarad, az sem tragédia. Nagyon kevés munkával tudtok egy igazán extra desszertet varázsolni az asztalra, amit ezúttal a WOWbox csapatától kapott birsalmalekvárral tettem különlegessé.

Lekvár nálunk nem igazán szokott itthon olyan lenni, amit nem én készítek, mert nagyon szeretek a befőzéssel kísérletezni, de mikor megláttam, hogy a dobozban egy birsalma lekvár lapul, nagyon megörültem, mert ebből a gyümölcsből még sosem készítettem. A sajtkrém kicsit nehezebb és édes jellegét tökéletesen ellensúlyozza ez a kissé fanyar, könnyed lekvár. A Kakukkhegyi Lekvárium 30 éves múltra visszatekintő családi tulajdonú gazdaság. Kizárólag alacsony cukortartalmú és teljesen cukormentes lekvárokat készítenek, amik nem tartalmaznak sem édesítőszert, sem tartósítószert.

A sajttorta alapjához pedig szintén az egyik korábbi doboz, egyik termékét, a gluténmentes áfonyás kekszet használtam, mely egy tejszármazék-, szója-, mogyoró- és tojásmentes édes keksz, amit a lisztérzékenyek mellett a vegánok is bátran fogyaszthatnak, így ezt a desszertet glutén- és laktózmentesen is elkészíthetjük, ha a többi hozzávalónál (vaj, mascarpone, habtejszín) is figyelünk erre.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 10 dkg Glulu’s Free From Áfonyás keksz
  • 35 g olvasztott vaj
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál méz
  • 2 dl habtejszín
  • 8 teáskanál Kakukkhegyi Lekvárium Birsalma lekvár
  • kevés sóskaramell a tetejére
  • aszalt vörösáfonya a díszítéshez

Elkészítési idő:

15-20 perc

Elkészítés:

A kekszből két darabot félreteszünk a tálaláshoz, a maradékot pedig késes aprítóban összetörjük, majd összekeverjük az olvasztott vajjal és a négy pohár aljában egyenlően elosztjuk. Elektromos habverővel elkeverjük a mascarponét a porcukorral és a mézzel, majd hozzáforgatjuk az előzőleg habbá vert tejszínt. A felét a kekszre kanalazzuk, majd jöhet 2-2 teáskanál birsalma lekvár és a krém másik fele. A tetejét sóskaramellel, kekszmorzsával és aszalt vörösáfonyával díszítjük.

Oszd meg ismerőseiddel!

Vélemény, hozzászólás?