Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Sajttorta pohárban
Ez az a pohárkrém, amit egy hirtelen hétköznapi vendégség esetén is el tudtok készíteni. A recept éjszakai pihenést ír, de ha ez kimarad, az sem tragédia. Nagyon kevés munkával tudtok egy igazán extra desszertet varázsolni az asztalra, amit ezúttal a WOWbox csapatától kapott birsalmalekvárral tettem különlegessé.
Lekvár nálunk nem igazán szokott itthon olyan lenni, amit nem én készítek, mert nagyon szeretek a befőzéssel kísérletezni, de mikor megláttam, hogy a dobozban egy birsalma lekvár lapul, nagyon megörültem, mert ebből a gyümölcsből még sosem készítettem. A sajtkrém kicsit nehezebb és édes jellegét tökéletesen ellensúlyozza ez a kissé fanyar, könnyed lekvár. A Kakukkhegyi Lekvárium 30 éves múltra visszatekintő családi tulajdonú gazdaság. Kizárólag alacsony cukortartalmú és teljesen cukormentes lekvárokat készítenek, amik nem tartalmaznak sem édesítőszert, sem tartósítószert.
A sajttorta alapjához pedig szintén az egyik korábbi doboz, egyik termékét, a gluténmentes áfonyás kekszet használtam, mely egy tejszármazék-, szója-, mogyoró- és tojásmentes édes keksz, amit a lisztérzékenyek mellett a vegánok is bátran fogyaszthatnak, így ezt a desszertet glutén- és laktózmentesen is elkészíthetjük, ha a többi hozzávalónál (vaj, mascarpone, habtejszín) is figyelünk erre.

Hozzávalók 4 személyre:
- 10 dkg Glulu’s Free From Áfonyás keksz
- 35 g olvasztott vaj
- 25 dkg mascarpone
- 2 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál méz
- 2 dl habtejszín
- 8 teáskanál Kakukkhegyi Lekvárium Birsalma lekvár
- kevés sóskaramell a tetejére
- aszalt vörösáfonya a díszítéshez
Elkészítési idő:
15-20 perc

Elkészítés:
A kekszből két darabot félreteszünk a tálaláshoz, a maradékot pedig késes aprítóban összetörjük, majd összekeverjük az olvasztott vajjal és a négy pohár aljában egyenlően elosztjuk. Elektromos habverővel elkeverjük a mascarponét a porcukorral és a mézzel, majd hozzáforgatjuk az előzőleg habbá vert tejszínt. A felét a kekszre kanalazzuk, majd jöhet 2-2 teáskanál birsalma lekvár és a krém másik fele. A tetejét sóskaramellel, kekszmorzsával és aszalt vörösáfonyával díszítjük.

- Zso
- április 4, 2022
- 3:30 du.
- No Comments
Több recept:
-
Krumplileves csak úgy simánmárcius 23, 2020/
-
-
Sóskafőzelék bundás zsemlévelmájus 25, 2021/
-
Zakuszkaoktóber 3, 2021/