Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Darált húsos rakott burgonya

Hozzávalók:
- 1 kg újburgonya
- kevés olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg darált pulykahús
- só
- frissen őrölt tarkabors
- 5 dl főzőtejszín
- 10 dkg krémsajt
- 2 evőkanál snidling
- 2 evőkanál petrezselyem
- kevés vaj a tál kikenéséhez
- tejföl a tálaláshoz
Elkészítési idő:
1 óra

Elkészítés:
Az újburgonyákat alaposan megtisztítom, majd annyi vízzel amennyi épp ellepi felteszem főni. Ha kisebb méretűeket választunk, akkor 15-20 perc alatt kellően puhára főnek.
A vöröshagymát felaprítom, majd kevés olajon megdinsztelem és hozzáadom a darált húst, amit sózok, borsozok és lepirítok. Felöntöm a tejszínnel, hozzáadom a krémsajtot, fűszerezem a snidlinggel és a petrezselyemmel, majd összeforralom.
A burgonyákat meghámozom, felkarikázom, majd a felével kirakom egy kivajazott hőálló tál alját. Ráhalmozom a tejszínes, húsos ragut és befedem a másik adag burgonyával. Előmelegített, légkeveréses sütőben 180 fokon 30 percig sütöm, amíg a felső réteg burgonya réteg szépen megpirul. Szeletelés előtt érdemes kicsit hűlni hagyni, tejföllel tálalom.
- Zso
- szeptember 25, 2021
- 2:33 du.
- No Comments
Több recept:
-
Bolognai ragus penne sajtfelhővelmárcius 24, 2020/
-
Zeller saláta mindenféle finomsággalfebruár 22, 2021/
-
Medvehagyma krémlevesáprilis 20, 2021/
-
Fahéjas csigajanuár 20, 2022/