Darált húsos rakott burgonya

Mióta megvan az új honlapom még nem is mutattam Nektek főétel receptet, pedig nagyon sok készült a nyáron, hiszen mindenki itthon volt, így a főzés végképp napi szintű volt. A rakott ételek továbbra is slágerek itthon a golyós levesek mellett, és gondoltam a klasszikus rakott krumplit most egy kicsit táplálóbbá teszem azzal, hogy kolbász helyett darált húst teszek bele. Nem titkolt szándékom volt az is vele, hogy legalább másfélszer annyi készüljön, mint amennyit megeszünk, így harmadik nap akár a maradékokat is ehetjük, de nagyon ízlett mindenkinek, gy ez a tervem nem vált be, mert nem lett annyi maradék.
 
Egy időben nem szerettem szárított fűszereket használni, és nyáron nagyon élvezem is, hogy szinte minden ételbe találok friss zöldfűszert a kertben, de ősszel és télen ez már nem opció, így olyan szívesen használom a Fűszerész fűszereit, amit ebbe az ételbe is tettem, az íze szinte ugyanolyan finom, használjátok bátran.
A receptet megtaláljátok a szeptemberi Kifőztük magazinban is.

Hozzávalók:

  • 1 kg újburgonya
  • kevés olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg darált pulykahús
  • frissen őrölt tarkabors
  • 5 dl főzőtejszín
  • 10 dkg krémsajt
  • 2 evőkanál snidling
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • kevés vaj a tál kikenéséhez
  • tejföl a tálaláshoz

Elkészítési idő:

1 óra

Elkészítés:

Az újburgonyákat alaposan megtisztítom, majd annyi vízzel amennyi épp ellepi felteszem főni. Ha kisebb méretűeket választunk, akkor 15-20 perc alatt kellően puhára főnek.

A vöröshagymát felaprítom, majd kevés olajon megdinsztelem és hozzáadom a darált húst, amit sózok, borsozok és lepirítok. Felöntöm a tejszínnel, hozzáadom a krémsajtot, fűszerezem a snidlinggel és a petrezselyemmel, majd összeforralom.

A burgonyákat meghámozom, felkarikázom, majd a felével kirakom egy kivajazott hőálló tál alját. Ráhalmozom a tejszínes, húsos ragut és befedem a másik adag burgonyával. Előmelegített, légkeveréses sütőben 180 fokon 30 percig sütöm, amíg a felső réteg burgonya réteg szépen megpirul. Szeletelés előtt érdemes kicsit hűlni hagyni, tejföllel tálalom.

Oszd meg ismerőseiddel!

Vélemény, hozzászólás?

Több recept: