Csirke cacciatore

Amikor este a vacsora után még eszünkbe jut, hogy holnapra ebédet kellene főzni, igazi segítség tud lenni egy lassúfőző , ha jó alapanyagokkal van tele a hűtő és a kamra, hiszen csak beletesszük a hozzávalókat, elindítjuk a főző programot és reggelre kész is van az ebéd, amit a melegen tartó funkciónak köszönhetően frissen magunkkal is vihetünk. 
 
Ez a Russell Hobbs szerzeményem igazi jollyjoker, bármilyen isteni ragu elkészíthető benne, nekem csak az előkészületeknél van feladatom, sőt a kivehető edény villany vagy gáztűzhelyen serpenyőként is tud funkcionálni, így egy mosogatással megúszhatjuk az egész főzést. 
Most egy olasz ragut, kvázi pörköltet készítettem el benne, a cacciatore csirkét, aminek fantasztikus illata belengte az egész házat. 

Hozzávalók:

a húshoz:
  • 4 csirke felsőcomb
  • só, bors

a zöldségraguhoz:

  • 3 sárgarépa
  • 4 szárzeller
  • 30 dkg csiperkegomba
  • 3 szál újhagyma
  • 3 paradicsom
  • 1 konzerv darabolt paradicsom
  • 1-1 csokor friss oregánó és bazsalikom
a tálaláshoz:
  • basmati rizs
  • friss bazsalikom
 
 
 

Elkészítési idő:

30 perc (plusz 4 óra a lassúfőzőben)

Elkészítés:

Feldarabolunk minden zöldséget.

A húsokat sózzuk, borsozzuk és kevés olajon körbe pirítjuk, majd félretesszük és ugyanebben a serpenyőben (vagy villany, illetve gáztűzhely esetén a lassúfőző edényében) zsírjára sütjük a gombát.

Ezt is félretesszük, majd jöhet a hagyma, a répa és a zeller. Pár percig pirítjuk őket, majd a lassúfőző edénybe tesszük, ahol hozzákeverjük a felkockázott friss paradicsomot, fűszerezzük a friss zöldfűszerekkel és sóval. A zöldségragu tetejére helyezzük az előzőleg lepirított combokat, majd leöntjük a darabolt paradicsommal, és a lassúfőzőn elindítjuk a 4 órás programot. Amint lejárt a program már tálalhatjuk is friss bazsalikommal és rizzsel.

Oszd meg ismerőseiddel!

Vélemény, hozzászólás?