Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Csirke cacciatore
Amikor este a vacsora után még eszünkbe jut, hogy holnapra ebédet kellene főzni, igazi segítség tud lenni egy lassúfőző , ha jó alapanyagokkal van tele a hűtő és a kamra, hiszen csak beletesszük a hozzávalókat, elindítjuk a főző programot és reggelre kész is van az ebéd, amit a melegen tartó funkciónak köszönhetően frissen magunkkal is vihetünk.
Ez a Russell Hobbs szerzeményem igazi jollyjoker, bármilyen isteni ragu elkészíthető benne, nekem csak az előkészületeknél van feladatom, sőt a kivehető edény villany vagy gáztűzhelyen serpenyőként is tud funkcionálni, így egy mosogatással megúszhatjuk az egész főzést.
Most egy olasz ragut, kvázi pörköltet készítettem el benne, a cacciatore csirkét, aminek fantasztikus illata belengte az egész házat.

Hozzávalók:
a húshoz:
- 4 csirke felsőcomb
- só, bors
a zöldségraguhoz:
- 3 sárgarépa
- 4 szárzeller
- 30 dkg csiperkegomba
- 3 szál újhagyma
- 3 paradicsom
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 1-1 csokor friss oregánó és bazsalikom
a tálaláshoz:
- basmati rizs
- friss bazsalikom
Elkészítési idő:
30 perc (plusz 4 óra a lassúfőzőben)

Elkészítés:
Feldarabolunk minden zöldséget.
A húsokat sózzuk, borsozzuk és kevés olajon körbe pirítjuk, majd félretesszük és ugyanebben a serpenyőben (vagy villany, illetve gáztűzhely esetén a lassúfőző edényében) zsírjára sütjük a gombát.
Ezt is félretesszük, majd jöhet a hagyma, a répa és a zeller. Pár percig pirítjuk őket, majd a lassúfőző edénybe tesszük, ahol hozzákeverjük a felkockázott friss paradicsomot, fűszerezzük a friss zöldfűszerekkel és sóval. A zöldségragu tetejére helyezzük az előzőleg lepirított combokat, majd leöntjük a darabolt paradicsommal, és a lassúfőzőn elindítjuk a 4 órás programot. Amint lejárt a program már tálalhatjuk is friss bazsalikommal és rizzsel.
- Zso
- június 25, 2025
- 5:13 du.
- No Comments

Több recept:
-
Pulled pork szendvicsfebruár 6, 2021/
-
Töltött puszedlidecember 21, 2023/
-
Levelestészta batyuk töltve, amivel csak szeretnédmárcius 30, 2020/
-
Chilis burgonyakrémleves sült fokhagymával és parmezánnaljanuár 22, 2020/