Gombakrémleves kecskesajtos polentagombóccal

Gombaleves gyerekeknek? Golyóval bármi eladható, felnőtteknek pedig egy különleges levesbetét készült: kecskesajtos polentagombóc, ami bármennyire is extrának hangzik, nagyon könnyű elkészíteni.

Hozzávalók:

a leveshez:

  • 50 dkg Chef Gomba barna csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 8 dl víz
  • 2 kávéskanál só
  • 1/2 kávéskanál őrölt fehérbors
  • 2 kávéskanál szárított kakukkfű
  • 1 dl tejszín
  • 2 teáskanál keményítő

a gombócokhoz:

  • 2,5 dl víz
  • 12,5 dkg polenta
  • 2,5 dkg vaj
  • 5 dkg lágy kecskesajt
  • vaj a pirításhoz

Elkészítési idő:

30 perc

Elkészítés:

Kevés olajon zsírjára sütjük a negyedelt csiperkegombákat, majd félretesszük. Ugyanabban az edényben megdinszteljük a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd visszatesszük hozzá a gombát, felöntjük vízzel és fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel. Forrástól számított 10 percig főzzük a levest, amit ezután botmixerrel pürésítünk, és behabarjuk a tejszínnel csomómentesre kevert keményítővel.

A gombócokhoz felforraljuk a vizet, majd beleszórjuk a polentát, és 5 percig forraljuk. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a vajat, sózzuk, majd belekeverjük a lágy kecskesajtot is, és kihűtjük. Diónyi gombócokat formálunk, amelyeket kevés vajon körbepirítunk, és ezeket tálaljuk a gombakrémleveshez levesbetétként.

Oszd meg ismerőseiddel!

Vélemény, hozzászólás?