Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Gombapaprikás nokedlivel
Eddig, ha gombát ettünk itthon az általában a legtöbb boltban megvásárolható csiperke gomba volt, és nem vittük túlzásba ennek variálását. Gyerekkoromban Nagypapám és Nagyikám a vérteskozmai erdőkben gyakran gombászott, értettek is hozzá, melyik gomba milyen, milyen étel belőle a legfinomabb, és az én személyes kedvencem a rántott őzláb gomba volt tartármártással.
Mióta lehetőségem nyílt a Chefgomba mesés gombáival dolgozni, azóta az eddig nem éppen gombakedvelő családom is egyre többféle ételt megeszik vele. A krémleves bárhogy eladható nekik, pizzán is volt már gomba, rántva, töltve, pástétomként, melegszendvicsen, és most épp gombapaprikásként, mégpedig nem is akármilyen gombából készítve, mert ehhez laskagombát használtam. Nem mondom, hogy a fiúk nem szeretik jobban a klasszikus sertéspörköltet, de már a gombás ételek iránt sincsen finnyáskodás.
Hozzávalók:
a gombapaprikáshoz:
- 40 dkg laskagomba
- 1 fej vöröshagyma
- kevés olaj
- 1/4 piros kaliforniai paprika
- 4 szem koktélparadicsom
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 4 dl víz
- 1 kávéskanál majoránna
- só, bors
- 2 evőkanál tejföl
- 1 teáskanál étkezési keményítő
a nokedlihez:
- 2 tojás
- 40 dkg liszt
- só
- 2 dl tej
Elkészítési idő:
30-45 perc
Elkészítés:
Kevés olajon lepirítjuk a szeletelt gombát, majd kiszedjük egy tányérba. A hagymát finomra aprítjuk, majd ugyanabban a serpenyőben kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott kaliforniai paprikát és a negyedelt koktélparadicsomokat, majd ezeket is lepirítjuk. Félrehúzzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, majd felöntjük a vízzel, fűszerezzük majoránnával, sóval és borssal ízlés szerint és összeforraljuk.
Elkészítjük a nokedlit, amihez a tojásokat enyhén felverjük, sózzuk, majd hozzá adagoljuk a lisztet és a tejet és egynemű tésztává keverjük. Nokedli szaggató segítségével forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk őket, majd amint feljöttek a víz tetejére leszűrjük és tálalásig félre tesszük.
Elkeverjük a tejfölt a keményítővel és hőkiegyenlítés után behabarjuk vele a paprikás mártást. Visszahelyezzük bele a gombát, egyet forralunk rajta és az időközben elkészült nokedlivel, tejföllel, valamint aprított petrezselyemmel tálaljuk.
- Zso
- január 21, 2022
- 1:55 du.
- No Comments
Több recept:
-
Almás-fahéjas muffinnovember 22, 2022/
-
Leveles tésztában sült húsgolyófebruár 27, 2020/
-
Házi csirkemáj pástétomoktóber 19, 2023/
-
Gombás-spenótos penneszeptember 11, 2022/