French toast feltúrbózva

Ezzel a reggelivel garantálom, hogy levehetitek a családot a lábukról.

A bundás kenyér nagy kedvencem, de olajossága miatt ritkán készítek. A french toast-tal, azaz a bundázott kaláccsal régóta szemeztem már, de eddig sosem próbáltam, mert mindig sajnáltam a friss kalácsot erre elhasználni, száraz pedig nem igen marad itthon, de most pont volt. Gondoltam, ha már lúd, legyen kövér alapon, legyen töltött ez a bundás kalács, és mivel a hétvégi babka sütésből épp csak egy falatnyi spekulatius krém maradt meg, minden „szendvics” egyik oldalát ezzel kentem meg, a másik felét pedig házi eperlekvárral.

Szuper finom lett, és Férjem is díjazta, hogy hétköznap ilyen reggelit dobtam össze neki pár perc alatt. Hétvégén a gyerekekkel is kipróbáljuk, ki tesz még hasonlóan?

Hozzávalók:

a kalácshoz:

  • 6 szelet kalács
  • 3 teáskanál Spekulatius krém
  • 3 teáskanál eperlekvár

a sütéshez:

  • 2 tojás
  • 2 dkg vaj

a tálaláshoz:

  • friss (vagy fagyasztott) bogyós gyümölcsök

Elkészítési idő:

15 perc

Elkészítés:

A kalácsok közül 3 szeletet megkenünk Spekulatius krémmel, 3 szeletet pedig eperlekvárral és páronként összeforgatjuk őket.

Enyhén felvert tojásban megforgatjuk az így keletkezett „szendvicseket”, miközben egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat. Mindkét oldalukat aranybarnára sütjük, majd bogyós gyümölcsökkel tálaljuk.

Oszd meg ismerőseiddel!

Vélemény, hozzászólás?

Több recept: