Sajtkrémes gombával töltött édesburgonya

Idén is igyekszem majd a böjti időszakba minél több húsmentes étel ötletet hozni nektek.

A töltött és rakott ételek továbbra is nagy kedvencek nálunk, idényzöldségekből rengeteg verzióban elkészíthetők, és hússal vagy más alapanyaggal remekül variálhatók. Most egy húsmentes, gombával töltött verziót hoztam, ahol a töltelék a sajtkrémtől lesz igazán krémes, a tetejére szórt fetakockák pedig szuperül megpirulnak.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 nagy édesburgonya
  • kevés olaj
  • 20 dkg barna csiperkegomba
  • 3 szál újhagyma
  • 20 dkg natúr sajtkrém
  • 2 evőkanál tejföl
  • frissen őrölt bors
  • 5 dkg feta sajt

Elkészítési idő:

1 óra

Sütési hőfok:

200 °

Elkészítés:

Az édesburgonyákat alaposan megmossuk, félbe vágjuk, majd egy éles késsel keresztben és hosszában is bevágjuk a felszínét. Sózzuk, borsozzuk, majd előmelegített, légkeveréses sütőben 200 fokon 30 percig sütjük.

Kevés olajon zsírjára sütjük a negyedelt csiperkegombákat, majd félre tesszük. Ugyanabban az edényben megdinszteljük a karikázott újhagymát, majd visszatesszük hozzá a gombát, levesszük a tűzről és elkeverjük a sajtkrémmel is. Sóval, borssal fűszerezzük. Az elősütött édesburgonyák húsát villával kicsit benyomjuk, majd ide kanalazzuk a sajtkrémes-gombás tölteléket. A tetejüket megszórjuk morzsolt feta sajttal és 10-15 percig tovább sütjük őket. Tejföllel és igény szerint salátával tálaljuk.

Oszd meg ismerőseiddel!

Vélemény, hozzászólás?