Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Töltött puszedli
Családunk vallja: a hagyomány az hagyomány. Nagymamám hagyományos karácsonyi süteménye ez a töltött a puszedli, aminek készítése mára már az én feladatom, de így minden évben olyan, mintha Ő is még itt lenne velünk. Enélkül nincs karácsony.

Hozzávalók 6 darabhoz:
a tésztához:
- 6 tojásfehérje
- 25 dkg cukor
- 10 dkg darált dió
- 5 dkg liszt
a krémhez:
- 25 dkg cukor
- 1 tojás
- 1 dl tej
- 2 evőkanál kakaó
- 25 dkg vaj
Elkészítési idő:
45 perc
Sütési hőfok:

Elkészítés:
A fehérjéket habbá verjük, majd hozzáadagoljuk a cukrot. Óvatosan beleforgatjuk a diót és a lisztet, majd sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk. 150 fokon, légkeveréses sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Egy másik sütőpapírra borítjuk, az aljáról lehúzzuk az előző papírt, majd még langyosan egy 4 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A maradék tésztát késes aprítóba tesszük és ledaráljuk.
A krémhez elkeverjük a cukrot, a tojást, a tejet és a kakaót, majd közepes lángon pár perc alatt felfőzzük. 2 perc után félrehúzzuk, és addig keverjük, míg kihűl. A vajat kihabosítjuk és kis adagokban hozzáadagoljuk a kihűlt kakaós krémet.
Minden második tésztakorongot megkenünk 2 centi vastagon a krémmel, ráhelyezünk egy „üres” korongot, és az oldalát meghempergetjük a ledarált tésztamorzsában.

- Zso
- december 21, 2023
- 1:24 du.
- No Comments
Több recept:
-
Császárzsemlejanuár 23, 2020/
-
Meggyes csokoládés csigatortamárcius 16, 2020/
-
Grillezett cukkinis szendvics burrataval és bazsalikompesztóvalaugusztus 3, 2024/
-
Sajtszószos tészta 3 féle sajttaljúnius 5, 2021/