Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Sajtkrémes gombával töltött édesburgonya
Idén is igyekszem majd a böjti időszakba minél több húsmentes étel ötletet hozni nektek.
A töltött és rakott ételek továbbra is nagy kedvencek nálunk, idényzöldségekből rengeteg verzióban elkészíthetők, és hússal vagy más alapanyaggal remekül variálhatók. Most egy húsmentes, gombával töltött verziót hoztam, ahol a töltelék a sajtkrémtől lesz igazán krémes, a tetejére szórt fetakockák pedig szuperül megpirulnak.

Hozzávalók 4 személyre:
- 2 nagy édesburgonya
- kevés olaj
- 20 dkg barna csiperkegomba
- 3 szál újhagyma
- 20 dkg natúr sajtkrém
- 2 evőkanál tejföl
- só
- frissen őrölt bors
- 5 dkg feta sajt
Elkészítési idő:
1 óra
Sütési hőfok:

Elkészítés:
Az édesburgonyákat alaposan megmossuk, félbe vágjuk, majd egy éles késsel keresztben és hosszában is bevágjuk a felszínét. Sózzuk, borsozzuk, majd előmelegített, légkeveréses sütőben 200 fokon 30 percig sütjük.
Kevés olajon zsírjára sütjük a negyedelt csiperkegombákat, majd félre tesszük. Ugyanabban az edényben megdinszteljük a karikázott újhagymát, majd visszatesszük hozzá a gombát, levesszük a tűzről és elkeverjük a sajtkrémmel is. Sóval, borssal fűszerezzük. Az elősütött édesburgonyák húsát villával kicsit benyomjuk, majd ide kanalazzuk a sajtkrémes-gombás tölteléket. A tetejüket megszórjuk morzsolt feta sajttal és 10-15 percig tovább sütjük őket. Tejföllel és igény szerint salátával tálaljuk.
- Zso
- március 7, 2023
- 10:56 de.
- No Comments

Több recept:
-
Tejszínes-kukoricás csirkemárcius 17, 2020/
-
Áfonyás-citromos muffinjúnius 29, 2024/
-
Gombapaprikás nokedliveljanuár 21, 2022/
-
Sonkás-sajtos piknikszendvicsfebruár 11, 2021/