Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Tejszínes brokkolis tőkehal
Így év elején ismét kicsit jobban odafigyelünk az étkezésünkre, úgyhogy jön majd jó pár olyan étel, amivel szeretném megmutatni nektek, hogy a diétás ételek is lehetnek finomak, és ínycsiklandóak.
Nem vagyok híve, a „fogyjunk hirtelen sokat” diétáknak, mert ezekkel csak sanyargatjuk magunkat, de a kilók úgyis vissza fognak jönni. A lényeg a kiegyensúlyozott táplálkozás és mozgás egyensúlya. Nem vagyok táplálkozási tanácsadó, mindössze egy három gyermekes Anyuka, aki igyekszik odafigyelni magára és az egész családjára úgy, hogyha a hétköznapokon odafigyelünk, akkor hétvégén beleférhet néhány kis csalás is és nem kell rosszul éreznünk magunkat utána.

Hozzávalók:
- 4 szelet tőkehal filé (fagyasztott)
- 4 evőkanál halfűszer
- 40-50 dkg brokkoli (fagyasztott is lehet)
- 4 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- kis csokor snidling
- só
- frissen őrölt tarkabors
a körethez:
- 20 dkg bulgur
- só
- 4 dl víz
Elkészítési idő:
30 perc
Sütési hőfok:

Elkészítés:
A brokkolit megmossuk és daraboljuk, fagyasztott esetén hagyjuk kiolvadni. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A halszeleteket papírtörlővel leitatjuk, megszórjuk mindkét oldalukat a fűszerkeverékkel, majd egy hőálló tálba fektetjük őket. A tejszínt elkeverjük az áttört fokhagymával, hozzáadjuk a finomra vágott snidlinget, majd fűszerezzük sóval és borssal.
A halszeletek tetejére tesszük a brokkolit, majd leöntjük a fűszeres tejszínnel és előmelegített, légkeveréses sütőben 20 perc alatt megsütjük, majd további 5 percig grill fokozatra kapcsolunk és megpirítjuk a tetejét.
A bulgurt, forrásban lévő, sós vízzel leöntjük és 20 percig lefedve állni hagyjuk, hogy megszívja magát és megpuhuljon, majd a hal mellé tálaljuk.

- Zso
- január 31, 2023
- 12:39 du.
- No Comments
Több recept:
-
Gombapástétom pirított dióvalmájus 17, 2021/
-
Juhtúrós puliszkajúnius 12, 2020/
-
Tejszínes-kukoricás csirkemárcius 17, 2020/
-
Grillezett cukkinis szendvics burrataval és bazsalikompesztóvalaugusztus 3, 2024/