Tejszínes brokkolis tőkehal

Így év elején ismét kicsit jobban odafigyelünk az étkezésünkre, úgyhogy jön majd jó pár olyan étel, amivel szeretném megmutatni nektek, hogy a diétás ételek is lehetnek finomak, és ínycsiklandóak.

Nem vagyok híve, a „fogyjunk hirtelen sokat” diétáknak, mert ezekkel csak sanyargatjuk magunkat, de a kilók úgyis vissza fognak jönni. A lényeg a kiegyensúlyozott táplálkozás és mozgás egyensúlya. Nem vagyok táplálkozási tanácsadó, mindössze egy három gyermekes Anyuka, aki igyekszik odafigyelni magára és az egész családjára úgy, hogyha a hétköznapokon odafigyelünk, akkor hétvégén beleférhet néhány kis csalás is és nem kell rosszul éreznünk magunkat utána.

Hozzávalók:

  • 4 szelet tőkehal filé (fagyasztott)
  • 4 evőkanál halfűszer
  • 40-50 dkg brokkoli (fagyasztott is lehet)
  • 4 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kis csokor snidling
  • frissen őrölt tarkabors

a körethez:

  • 20 dkg bulgur
  • 4 dl víz

Elkészítési idő:

30 perc

Sütési hőfok:

180 °

Elkészítés:

A brokkolit megmossuk és daraboljuk, fagyasztott esetén hagyjuk kiolvadni. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A halszeleteket papírtörlővel leitatjuk, megszórjuk mindkét oldalukat a fűszerkeverékkel, majd egy hőálló tálba fektetjük őket. A tejszínt elkeverjük az áttört fokhagymával, hozzáadjuk a finomra vágott snidlinget, majd fűszerezzük sóval és borssal.

A halszeletek tetejére tesszük a brokkolit, majd leöntjük a fűszeres tejszínnel és előmelegített, légkeveréses sütőben 20 perc alatt megsütjük, majd további 5 percig grill fokozatra kapcsolunk és megpirítjuk a tetejét.

A bulgurt, forrásban lévő, sós vízzel leöntjük és 20 percig lefedve állni hagyjuk, hogy megszívja magát és megpuhuljon, majd a hal mellé tálaljuk.

 

Oszd meg ismerőseiddel!

Vélemény, hozzászólás?