Villámgyors túrós batyu

Ismét eljött a szeptember, és ezzel együtt nálunk már két iskolás gyerkőc van, akiknek minden nap a reggeli mellé uzsonnát is készítek. Gondoltam megosztom Veletek az én ötleteimet, hogy miket csomagolok nekik az uzsonnásdobozba, hátha kedvet kaptok valamelyikhez..

Találtok pár házi krémet, gyors süteményt, kekszet az oldalamon, amiket szintén rejthet az uzsonnásdoboz. Nálunk úgy áll össze a doboz tartalma, hogy mindig van benne vagy egy szendvics, vagy valamilyen más házilag sütött péksütemény, mint briós, sajtkrémes csiga, muffin, kakaós csiga vagy egy túrós batyu, mellé az egyik kis rekeszbe mindig kerül gyümölcs, a másikba pedig ha szendvicsről van szó, akkor valamilyen zöldség, vagy natúr magvak, esetleg valamilyen keksz.

Most egy nagyon egyszerű túrós batyu receptet hoztam nektek, amit friss leveles tésztából készítettem.

Hozzávalók:

a batyukhoz:

  • 1 tekercs friss leveles tészta
  • 25 dkg túró
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kis marék mazsola

a kenéshez:

  • 1 tojás
  • 2 teáskanál cukor

Elkészítési idő:

20 perc

Sütési hőfok:

200 °

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.

Kitekerjük a leveles tésztát és nyolc részre vágjuk. Összekeverjük a túrót, a tojást, a vaníliás cukrot és a mazsolát, majd elosztjuk a leveles tésztán, a csücskeit behajtogatjuk középre és a maradék tésztából kis köröket vágunk, amit a közepükre teszünk. A tetejüket megkenjük tojással, megszórjuk cukorral és 15 perc alatt pirosra sütjük őket.

Oszd meg ismerőseiddel!

Vélemény, hozzászólás?