Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Lazacburger
Itt a nyár, így jöhetnek a grill és fagyi receptek sorban. Sok van a tarsolyomban, de most elsőként egy olyan hamburgert hozok nektek, amihez a lazacpogácsát elkészíthetitek grillen vagy serpenyőben is.
Próbáljátok ki ezt a vegetáriánus burgert, higgyétek el megéri.
Hozzávalók:
a salátához:
- 2 szárzeller
- 10 dkg kéksajt
- 12,5 dkg natúr krémsajt
a szószhoz:
- 2 dl majonéz
- 2 evőkanál mustár
- 1 dl tejföl
- 1 teáskanál kaporlevél
- 1/2 lime leve
- 1/2 kávéskanál őrölt fehér bors
- só
a lazacpogácsához:
- 60 dkg lazac
- 2 evőkanál lazacsteak-fűszerkeverék
az összeállításhoz:
- 4 hamburgerzsemle
- 4-8 szívsalátalevél
Elkészítési idő:
40 perc
Elkészítés:
A salátához felaprítjuk a szárzellert. A kéksajtot villával összetörjük, elkeverjük a sajtkrémmel és a felaprított zellerrel, majd tálalásig félre tesszük.
A szószhoz összekeverjük egymással a majonézt, a mustárt, a tejfölt, a kaprot és a lime levét, majd sózzuk, borsozzuk.
A lazacpogácsákhoz ledaráljuk a megtisztított lazacot, majd fűszerezzük a lazacsteakfűszerrel, és négy részre osztjuk. Mindegyikből nagyjából tenyérnyi méretű pogácsát formázunk, és kevés olajon mindkét oldalukat 2-3 perc alatt megsütjük.
Tálalásnál egy zsemlét félbevágunk, megkenjük mindkét felét a szósszal. Az aljára helyezünk 1-2 szívsalátalevelet, ráfektetjük a lazacpogácsát és rákanalazunk a zelleres salátából. Ráhelyezzük a zsemle tetejét, és így kínáljuk.
- Zso
- július 2, 2022
- 5:03 du.
- No Comments
Több recept:
-
Sült zöldségkrémleves sajtropogóssal és tökmagolajjalnovember 8, 2020/
-
Fűszeres gombakrémlevesáprilis 26, 2021/
-
Bodzazselémájus 27, 2020/
-
Gőzleme, a török gyorsételfebruár 24, 2020/