Lazacburger

Itt a nyár, így jöhetnek a grill és fagyi receptek sorban. Sok van a tarsolyomban, de most elsőként egy olyan hamburgert hozok nektek, amihez a lazacpogácsát elkészíthetitek grillen vagy serpenyőben is.

Próbáljátok ki ezt a vegetáriánus  burgert, higgyétek el megéri. 

Hozzávalók:

a salátához:

  • 2 szárzeller
  • 10 dkg kéksajt
  • 12,5 dkg natúr krémsajt

a szószhoz:

  • 2 dl majonéz
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 dl tejföl
  • 1 teáskanál kaporlevél
  • 1/2 lime leve
  • 1/2 kávéskanál őrölt fehér bors

a lazacpogácsához:

  • 60 dkg lazac
  • 2 evőkanál lazacsteak-fűszerkeverék

az összeállításhoz:

  • 4 hamburgerzsemle
  • 4-8 szívsalátalevél

Elkészítési idő:

40 perc

Elkészítés:

A salátához felaprítjuk a szárzellert. A kéksajtot villával összetörjük, elkeverjük a sajtkrémmel és a felaprított zellerrel, majd tálalásig félre tesszük.

A szószhoz összekeverjük egymással a majonézt, a mustárt, a tejfölt, a kaprot és a lime levét, majd sózzuk, borsozzuk.

A lazacpogácsákhoz ledaráljuk a megtisztított lazacot, majd fűszerezzük a lazacsteakfűszerrel, és négy részre osztjuk. Mindegyikből nagyjából tenyérnyi méretű pogácsát formázunk, és kevés olajon mindkét oldalukat 2-3 perc alatt megsütjük.

Tálalásnál egy zsemlét félbevágunk, megkenjük mindkét felét a szósszal. Az aljára helyezünk 1-2 szívsalátalevelet, ráfektetjük a lazacpogácsát és rákanalazunk a zelleres salátából. Ráhelyezzük a zsemle tetejét, és így kínáljuk.

Oszd meg ismerőseiddel!

Vélemény, hozzászólás?