Rakott spárga

A tavasz számomra az eper és a spárga megjelenésével válik egyértelművé. Előbbit az egész család szereti,utóbbival időnként „harcot” vívunk, hogy mennyit lehetne itthon enni belőle. Lehetőleg láthatatlan formában kell tálalnom nekik, de a gyerekek szerint a fehér spárga krémleves a világ legfinomabb golyós levese, azaz krémlevese.

Most egy darált hússal és újburgonyával rakott verziót készítettem, ami többeknek is ízlett, és maradhat is a kritikus család repertoárjában, akik szeretik a spárgát, azok számára kihagyhatatlan.

Hozzávalók:

  • 3 közepes méretű burgonya
  • 50 dkg fehér spárga
  • kevés olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg darált pulykahús
  • frissen őrölt bors
  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanál parmezán
  • kevés vaj az edény kikenéséhez
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 3 dl holland szósz
  • 6 evőkanál parmezán

Elkészítési idő:

40 perc

Sütési hőfok:

200 °

Elkészítés:

A burgonyákat felkarikázzuk és 10 perc alatt sós vízben puhára főzzük. A spárgát megtisztítjuk, majd sós vízben 4 perc alatt ezt is előfőzzük.

Kevés olajon megdinszteljük a finomra aprított hagymát és az áttört fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk és lepirítjuk. Felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a parmezánt, majd még egyet forralunk rajta és félre tesszük.

Egy hőálló tálat kivajazunk, majd megszórjuk zsemlemorzsával, belehelyezzük a megfőtt burgonyákat, ráöntjük a húsos ragut, majd jöhet az előfőzött spárga. Meglocsoljuk holland szósszal, megszórjuk parmezánnal, majd előmelegített, 200 fokos, légkeveréses sütőben 20 perc alatt összesütjük.

Oszd meg ismerőseiddel!

Vélemény, hozzászólás?