Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Humusz
Az utolsó böjti hétre hozok Nektek azért még pár húsmentes receptet, mert sokszor nekem is fejtörést okoz, hogy miket készítsek húsmentesen, hogy változatos is legyen, pedig mi sem vagyunk az a nagy húsevő család.
Jöjjön most egy humusz, aminek az elkészítéséhez a YouTube csatornámon videót is találtok, ahol betekintést nyerhettek abba is, hogyan szoktam fotózni az ételeket, amiket készítek.

Hozzávalók:
- 40 dkg konzerv csicseriborsó
- 4 evőkanál Donum Terrae szezámkrém
- 1 teáskanál őrölt kömény
- só
- frissen őrölt bors
- 1 citrom leve
- 4 gerezd áttört fokhagyma
- 60 ml olívaolaj
- főzőlé vagy víz
Elkészítési idő:
5 perc

Elkészítés:
A hozzávalókat sorban egy késes aprítóba tesszük, majd elkezdjük turmixolni az egészet és ízlés szerint főzőlevet vagy vizet adagolunk hozzá, hogy kellően krémes állagú legyen a humuszunk.
Pirítós kenyérrel és friss zöldségekkel tálaljuk.

- Zso
- április 14, 2022
- 11:14 de.
- No Comments
Több recept:
-
Bejgli, ahogy Nagyikámtól tanultam, és egy új ízdecember 20, 2020/
-
Zakuszkaoktóber 3, 2021/
-
Currywurst, a német streetfoodmájus 14, 2021/
-
Pizzás csavartjúnius 14, 2023/