Fokhagymás sajtkrémmel töltött portobello

Ismét egy húsmentes fogás következik, ami a böjtben és amúgy bármikor jól jöhet a hétköznapokban, mert nagyon egyszerű és nagyszerű ételről van szó.

A ChefGomba mennyei portobello gombáiból már többféle verziót is készítettem, ezeknek a linkjét itt megtaláljátok:

Most egy fokhagymás sajtkrémmel töltött, brie sajttal sütött verziót hoztam, ami egy kis salátával már egy komplett kímélő ebéd lehet, vagy meleg vacsora, és a nagy húskedvelők sem fogják azt érezni, hogy kimaradt a hús, mert annyira gazdag ízű ez a gomba, hogy abszolút nem marad hiányérzetünk.

Van még a tarsolyomban portobello gombás recept, kíváncsiak vagytok rá?

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 fej Chefgomba portobello gomba
  • 20 dkg natúr sajtkrém
  • 2 evőkanál aprított snidling
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 8 szelet brie sajt

a tálaláshoz:

  • vegyes zöldsaláta

Elkészítési idő:

40 perc

Sütési hőfok:

180 °

Elkészítés:

A portobello gombákat megtisztítjuk, a tönkjüket kitörjük. A sajtkrémet elkeverjük a snidlinggel, az áttört fokhagymával és a borssal, majd elosztjuk a gombafejekben. Mindegyik tetejére helyezünk két-két szelet brie sajtot, majd sütőpapírral bélelt hőálló tálba helyezzük őket.

Előmelegített, légkeveréses sütőben 180 fokon 25 percig sütjük, friss salátával tálaljuk.

Oszd meg ismerőseiddel!

Vélemény, hozzászólás?