Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Fokhagymás sajtkrémmel töltött portobello
Ismét egy húsmentes fogás következik, ami a böjtben és amúgy bármikor jól jöhet a hétköznapokban, mert nagyon egyszerű és nagyszerű ételről van szó.
A ChefGomba mennyei portobello gombáiból már többféle verziót is készítettem, ezeknek a linkjét itt megtaláljátok:
Most egy fokhagymás sajtkrémmel töltött, brie sajttal sütött verziót hoztam, ami egy kis salátával már egy komplett kímélő ebéd lehet, vagy meleg vacsora, és a nagy húskedvelők sem fogják azt érezni, hogy kimaradt a hús, mert annyira gazdag ízű ez a gomba, hogy abszolút nem marad hiányérzetünk.
Van még a tarsolyomban portobello gombás recept, kíváncsiak vagytok rá?
Hozzávalók 2 személyre:
- 4 fej Chefgomba portobello gomba
- 20 dkg natúr sajtkrém
- 2 evőkanál aprított snidling
- 2 gerezd fokhagyma
- bors
- 8 szelet brie sajt
a tálaláshoz:
- vegyes zöldsaláta
Elkészítési idő:
40 perc
Sütési hőfok:
Elkészítés:
A portobello gombákat megtisztítjuk, a tönkjüket kitörjük. A sajtkrémet elkeverjük a snidlinggel, az áttört fokhagymával és a borssal, majd elosztjuk a gombafejekben. Mindegyik tetejére helyezünk két-két szelet brie sajtot, majd sütőpapírral bélelt hőálló tálba helyezzük őket.
Előmelegített, légkeveréses sütőben 180 fokon 25 percig sütjük, friss salátával tálaljuk.
- Zso
- március 22, 2022
- 9:11 de.
- No Comments
Több recept:
-
Bodzás minipalacsintajúnius 6, 2022/
-
Rakott zöldborsófebruár 1, 2020/
-
Villámgyors gyömbéres kekszdecember 14, 2020/
-
Spenótos kéksajtos cannelonifebruár 24, 2023/