Kakaós chia puding

A hosszú hétvégén gondolom nem csak nálunk hangzik el a kérdés: mit eszünk? És valljuk be, amikor 4 napon keresztül kell változatosan reggelit-ebédet-uzsonnát és vacsorát készíteni öt főre, a kreativitás nálam is elfogy néha. Uzsonnára a nagyszülők bőven elláttak minket tejszelettel és túrórudival de, hogy valami más is kerüljön az asztalra, uzsonnára kiváló választás egy gyors chia puding. Ebédkészítés közben egy gyors összekeverés, és uzsonnára pont kellően megszívják magukat a magok, a tetejét pedig mindenki kedvére dekorálhatja, ízesítheti.

Az egészséges reggelik sorát is gyarapíthatjuk ezzel a pudinggal, így ha dupla adagot készítetek, a holnapi reggelit is ki tudjátok pipálni, ugye milyen nagyszerű?

Hozzávalók 2 adaghoz:

a chia pudinghoz:

  • 5 dkg chiamag
  • 2 ek. kakaó
  • 1 teáskanál méz
  • 3 dl kókusztej

a meggyraguhoz:

  • 10 dkg meggy (fagyasztott is lehet, csak használat előtt várjuk meg míg kicsit kienged)
  • 5 dkg cukor
  • 1/2 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1/2 kávéskanál dzsemfix

Elkészítési idő:

15 perc+hűtés

Elkészítés:

Összekeverjük a chiamagot a kakaóval és a mézzel, majd felöntjük a kókusztejjel és két pohárba/csatos üvegbe adagoljuk és 3-4 órára, vagy akár egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A meggyet a cukorral elkevert dzsemfix-szel, valamint a fahéjjal elkezdjük forralni, majd forrástól számított 5 percig zubogva forrni hagyjuk, hogy szépen be tudjon sűrűsödni. Kihűlve a chiapuding tetejére kanalazzuk, kókuszchipsszel díszítve tálaljuk.

Oszd meg ismerőseiddel!

Vélemény, hozzászólás?