Szilvás lepény

Az ősz nem múlhat el szilvás sütemény nélkül. Szeretem a klasszikus pitét, a krémes töltelékes szépen díszített verziót, de ha csak gyorsan vágyok valamilyen könnyű süteményre, akkor mindig ezt a kevert tésztát készítem, aminek receptjét màr évekkel ezelőtt kaptam Férjem unokatestvérétől, és azóta is nagy siker. Más gyümölccsel is varriálható, körtével vagy almával is ki lehet próbálni. A másik előnye pedig, hogy gyerekekkel is könnyen elkészíthető, nekem ma kislányom asszisztált hozzá.

Hozzávalók:
20 dkg margarin
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg cukor
3 tojás 
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
10 szem közepes méretű szilva
fahéjas cukor 
Elkészítési idő: 45 perc
Sütési hőfok: 180 fok

Robotgéppel habosra keverem a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral. A tojásokat egyenként hozzáadom, majd kanalanként jöhet a sütőporral elkevert liszt. Egy nagyjából 40*40 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe kenem a tésztát. A szilvákat megmosom, félbevágom és a feleket vékonyan felszeletelem, majd megforgatom őket a fahéjas cukorban és a tésztára helyezem őket szorosan egymás mellé. 15-20 percig sütöm, majd tűpróbával ellenőrzöm. 

További receptek:

Chili con carne tortillában

Vannak azok az ételek, amiket évekig egy féle módon készítünk, ahogyan az a „nagy könyvben meg van írva”, aztán ráébredünk, hogy egy kis csavarral, teljesen

Humusz

Az utolsó böjti hétre hozok Nektek azért még pár húsmentes receptet, mert sokszor nekem is fejtörést okoz, hogy miket készítsek húsmentesen, hogy változatos is legyen,