Szilvás lepény

Az ősz nem múlhat el szilvás sütemény nélkül. Szeretem a klasszikus pitét, a krémes töltelékes szépen díszített verziót, de ha csak gyorsan vágyok valamilyen könnyű süteményre, akkor mindig ezt a kevert tésztát készítem, aminek receptjét màr évekkel ezelőtt kaptam Férjem unokatestvérétől, és azóta is nagy siker. Más gyümölccsel is varriálható, körtével vagy almával is ki lehet próbálni. A másik előnye pedig, hogy gyerekekkel is könnyen elkészíthető, nekem ma kislányom asszisztált hozzá.

Hozzávalók:
20 dkg margarin
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg cukor
3 tojás 
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
10 szem közepes méretű szilva
fahéjas cukor 
Elkészítési idő: 45 perc
Sütési hőfok: 180 fok

Robotgéppel habosra keverem a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral. A tojásokat egyenként hozzáadom, majd kanalanként jöhet a sütőporral elkevert liszt. Egy nagyjából 40*40 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe kenem a tésztát. A szilvákat megmosom, félbevágom és a feleket vékonyan felszeletelem, majd megforgatom őket a fahéjas cukorban és a tésztára helyezem őket szorosan egymás mellé. 15-20 percig sütöm, majd tűpróbával ellenőrzöm. 

További receptek:

Caprese portobello

Folytatódjon a gombás receptek sora, ezúttal egy töltött verziót mutatok Nektek. Szerepelt már itt a blogon egy juhtúrós szalonnás verzió korábban, de most egy kicsit

Málnás-levendulás frissítő

Szavazásra bocsájtottam a facebook oldalon, hogy a júliusi Kifőztük magazinból melyik receptre vagytok kíváncsiak tőlem, és ez a málnás-levendulás frissítő is köztük volt, így gondoltam