Az étel iskolája, az élet iskolája? – új Lidl szakácskönyv Széll Tamástól

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a Lidl immár 7. alkalommal megjelenő szakácskönyvét én már több, mint 2 hete a kezemben tarthatom, akkor vehettünk ugyanis részt az idei könyvbemutatóval egybekötött fantasztikus vacsorán Széll Tamás éttermében, a Stand25 Bisztróban, ahol a mennyei fogásokon kívül -szokásos módon- finom borokkal is elkápráztattak bennünket, melyek a Lidl polcain is megjelennek majd az ünnepek alatt. Számomra ezzel a vacsorával kezdődik már évek óta az adventi hangolódás, melyet idén is köszönök a Lidlnek.

Ez a könyv megint valami új, hiszen 40 recepten keresztül foglakozik Széll Tamás olyan konyhai technikákkal, melyek már az ünnepi készülődést is könnyebbé tehetik számunkra, legyünk akár kezdők, akár haladók, mindenki talál benne kedvére valót, és utána egész évben el tudjuk kápráztatni vele a családot és barátainkat.

A több mint félmillió példányban megjelenő szakácskönyvre mától, november 25-től Ti is gyűjthetitek a matricákat a Lidl hűségprogramjának keretében.

10 évvel ezelőtt, amikor elkezdtem a gasztroblogomat a Julie&Julia című film adta ötlet alapján, kerestem egy olyan szakácskönyvet, amiben az alaptechnikákat megtanulhatom, de különleges fogások is vannak benne. Akkor nem találtam meg, de emlékszem a napra, amikor a Lidl elkezdte a Mautner kontra Széll kihívást és Anyukámnak mondtam, hogy na akkor ez lesz az, amit én végig fogok főzni minden áron, jöjjön bármilyen alapanyag. Rengeteget tanultam azokból a receptekből és a hozzájuk tartozó videókból, sok olyan alapanyag fordult meg a kezemben, amikhez valószínűleg magamtól sosem nyúltam volna, de minden alkalommal büszke voltam magamra, hogy ennek is neki mertem vágni.

3 éven keresztül két szerzője volt a könyveknek, majd Széll Tamás maradt és újabb 3 éven keresztül ismert hazai sztárokkal főzött együtt, most pedig vajon egy újabb hármas szakasz indul ezzel az újfajta könyvvel? A legújabb szakácskönyv különlegessége, hogy a Lidl ingyenesen elérhető online főzőiskoláját követi le, és egy jól használható, gyakorlatias alapszakácskönyvvé vált, mely mindenkit támogatni tud a mindennapi főzésben.

Ebben a könyvben Széll Tamás Michelin-csillagos séf 3 ikonikus fogása után 7 fejezeten keresztül vezet végig minket a konyha fortélyokon. A Kezdjük az elején! fejezetben alapleveket, házi tészta készítést és rizsed fogásokat mutat be nekünk. Ezt követi a Zöldségek birodalma salátákkal, különféle köretötletekkel, majd a Húskaland, ahol a marhától, a csirkén és a halakon keresztül egészen a kacsáig és libáig jutunk. A Csak könnyedén! fejezetben leveseket, tojásos reggeliket és főzelékeket tanít nekünk, majd jön a Desszertek minden ízlésre, ahol én már meg is találtam azt a fogást amit először fogok elkészíteni ebből a könyvből. Végül de nem utolsó sorban Mindenki kedvencei következnek a raguk, hamburgerek és szabadban elkészíthető fogások személyében. Minden fejezet végén megtaláljuk a Herczeg Ágnes által ajánlott borokat és idén először külön fejezetet kapott Galló Nóra a Dietetikai leckékkel, így azok is sokat tanulhatnak, akik ezen a területen eddig nem igazán mélyültek el.

És hogyan lehet a Tiétek ez a csodálatos képekkel tarkított, igényes szakácskönyv?

Ha 2021.11.25. és 12.24. között bármelyik magyarországi Lidl-áruházban vásároltok, 7000 Ft-onként egy matricát kaptok. Gyűjtsetek össze 5 darabot, adjátok le a matricákat tartalmazó kártyát a kasszánál, és már Tiétek is az ajándék szakácskönyv!

Egy vásárlás alkalmával legfeljebb 5 matrica gyűjthető, melyek 2021.11.25-től a készlet erejéig válthatók be, de legkésőbb 2021.12.31-ig. A szakácskönyv korlátozott mennyiségben áll rendelkezésre, így már az akció elején elfogyhat, ezért érdemes sietnetek, higyjétek el nekem, megéri .

Oszd meg ismerőseiddel!

Vélemény, hozzászólás?