Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Curry-s karfiolkrémleves pácolt feta sajttal
Most már valóban eljött az igazi hideg ősz, amikor már jöhetnek a melengetőbb ételek, amik nálam a finom sütemények, piték mellett a leveseket jelentik. Egy finom, meleg tál leves az egész testemet átmelengeti. Bevallom őszintén nyáron nálunk nem mindig kerül leves az asztalra még hétvégén sem feltétlenül, de amint eljön a hűvösebb időszak, a gyerekek is előszeretettel kérik őket, természetesen mint mindig a golyós levesek a favoritok.
Karfiolt fagyasztva is kaptok szinte már minden üzletben, így nem feltétlenül csak frissből lehet elkészíteni ezt a levest, curryvel fűszerezve pedig, kellően pikáns, de a gyerekek számára is fogyasztható krémlevest kapunk, melyet a pár nappal előre bepácolt fetasajt tesz kerekké. A receptet megtaláljátok a szeptemberi Kifőztük magazinban is.

Hozzávalók:
a leveshez:
- 80 dkg karfiol
- 1 l alaplé (vagy víz)
- só
- frissen őrölt tarkabors
- 1 evőkanál curry
- 1,5 dl főzőtejszín
- 1 kávéskanál cayenne bors
a feta sajthoz:
- 10 dkg feta sajt
- 5 evőkanál olívaolaj
- kis csokor bazsalikom
- só
- frissen őrölt tarkabors
pirított tökmag és édes chilipehely a tálaláshoz
Elkészítési idő:
1 óra plusz fagyasztás

Elkészítés:
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, majd alaposan megmossuk és egy lábosba tesszük az alaplével együtt. Fűszerezzük sóval, őrölt színes borssal, valamint a curryvel és a cayenne borssal. Forrástól számított 15-20 percig főzzük, amíg a karfiol teljesen megpuhul, botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és összemelegítjük,
A pácolt fetához felkockázzuk a sajtot majd egy csatos üvegbe szórjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felcsíkozott bazsalikomot, majd felöntjük olívaolajjal. Ezt 1-2 nappal előbb is elkészíthetjük és akkor még jobban össze tudnak érni az ízek.
A meleg levest a pácolt feta sajttal, pirított tökmaggal és édes chilipehellyel tálaljuk.
- Zso
- október 12, 2021
- 12:43 du.
- No Comments
Több recept:
-
Vajas patkófebruár 18, 2020/
-
Áfonyás-citromos gyümölcskenyéraugusztus 23, 2024/
-
Menta szörpjúnius 17, 2020/
-
Zöldséges csirkeragu gnocchivalfebruár 6, 2020/