Medvehagyma krémleves

Még mindig tart a medvehagyma szezon, és ugyan azt gondoltam idén nem fogok már több medvehagymás receptet megosztani Veletek, de nem bírom ki, mert nagyon szeretem ezt  a harsány zöld színét és friss ízét, ami akármennyire is borús ez az április, mégis a tavaszt idézi.

A hűtőben most is pihen még egy nagy csokor, aminek nem is tudom még mi lesz a sorsa, de aki teheti, menjen és szedjen, vagy rendeljen a GerecseSzatyor oldalán, ahol a vegyszermentes medvehagymán kívül sok finomsággal is találkozhattok még. Mivel akkor is jön a tavasz és a jó idő, mert valahol már biztos itt van a közelben, így a termelőknél is egyre több újdonságot találtok majd, nézzetek körül náluk.

 

Hozzávalók:

10 dkg medvehagyma

2 közepes burgonya

6 dl alaplé vagy víz

só, bors

1 tk. szárított zöldségkeverék

1,5 dl tejszín

2 főtt tojás aprítva

Elkészítési idő: 30 perc 

 

Felcsíkozom a medvehagymát, felkockázom a burgonyát, majd kevés olajon megpirítom őket. Felöntöm az alaplével és jöhetnek a fűszerek, majd 15 percig főzöm. Botmixerrel pürésítem, hozzáadom a tejszínt, még egyet forralok rajta és már tálalom is az aprított főtt tojással. 

 

További receptek:

Cukkínifőzelék héjpörkölttel

Mindig is csodáltam, hogy nagymamáim az utolsó cseppig minden alapanyagot felhasználnak a konyhában, semmi nem vész kárba. Nagyikám egyik ilyen receptje az eredetileg tökből készített

Pulled pork szendvics

Egy szuper új gép költözött be a konyhámba a Russel Hobbs jóvoltából, ami nem más mint egy lassúfőző edény, mellyel egyben szuvidálni is tudok. Csodálatos

Bodzaszörp

Amint megjelenik a bodza, egyértelműen gyerekkorom jut eszembe, amikor még a vérteskozmai nyaraló környékén szedtük a bodzát és Anyukám rendszeresen bodzaitalt készített belőle, aminek a

Eperlekvár és szörp

… mert Borbás Marcsi szerint ezt csak egyszerre lehet, és milyen igaza van. Korábban nem gondoltam volna, hogy pillanatok alatt, főzés nélkül tudok finom házi