Áfonyás-citromos muffin

Egy igazán friss ízvilágú muffint hoztam nektek, amit pillanatok alatt elkészíthettek, a lisztekből többféle került bele (teljeskiőrlésű, zab és mandula) és mivel nincs benne semmi ami olvad, akár a strandra vagy kirándulásra is magatokkal tudjátok vinni a nyáron.

Sokszor probléma, hogy amikor kitör a nyári szünet, a sok program között hogyan etessük gyermekeinket a nagy jövés menésben. Nem fogok hazudni, a strandon én is megveszem nekik sok esetben a lángost, de vannak napok, amikor otthonról hozott ételeket eszünk a strandon, és este otthon vacsizunk valami táplálót. Ilyenkor általában szendvicset csomagolok, teljeskiőrlésű pékáruból, sok zöldséget darabolok hozzá, jönnek velünk a vizes kulacsok és uzsira készül valamilyen süti, ami mellé szezonális gyümölcsöt eszünk. 

Erre az esetre tökéletes ez a muffin, próbáljátok ki Ti is.

Hozzávalók:

  • 8 dkg zabliszt
  • 8 dkg teljeskiőrlésű liszt
  • 15 dkg darált mandula
  • 8 dkg datolyacukor (helyettesíthető mézzel vagy más természetes édesítővel)
  • 2 tk. sütőpor
  • 1 banán
  • 3,5 dl mandulatej
  • 1,2 dl olaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 16 dkg áfonya (mirelit is lehet)

Elkészítési idő:

45 perc

Sütési hőfok:

180 °

Elkészítés:

Villával összetörjük a banánt, majd jöhet hozzá a mandulatej, az olaj és a datolyacukor. Ebbe reszeljük a citromhéjat, beleszórjuk a sütőport, majd jöhetnek a lisztek, a darált mandula, végül pedig beleforgatjuk az áfonyát is.

Papírral bélelt muffinformába kanalazzuk a tésztát és előmelegített, 180 fokos, légkeveréses sütőben 25-30 percig sütjük.

Oszd meg ismerőseiddel!

Vélemény, hozzászólás?