Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Áfonyás-citromos muffin
Egy igazán friss ízvilágú muffint hoztam nektek, amit pillanatok alatt elkészíthettek, a lisztekből többféle került bele (teljeskiőrlésű, zab és mandula) és mivel nincs benne semmi ami olvad, akár a strandra vagy kirándulásra is magatokkal tudjátok vinni a nyáron.
Sokszor probléma, hogy amikor kitör a nyári szünet, a sok program között hogyan etessük gyermekeinket a nagy jövés menésben. Nem fogok hazudni, a strandon én is megveszem nekik sok esetben a lángost, de vannak napok, amikor otthonról hozott ételeket eszünk a strandon, és este otthon vacsizunk valami táplálót. Ilyenkor általában szendvicset csomagolok, teljeskiőrlésű pékáruból, sok zöldséget darabolok hozzá, jönnek velünk a vizes kulacsok és uzsira készül valamilyen süti, ami mellé szezonális gyümölcsöt eszünk.
Erre az esetre tökéletes ez a muffin, próbáljátok ki Ti is.

Hozzávalók:
- 8 dkg zabliszt
- 8 dkg teljeskiőrlésű liszt
- 15 dkg darált mandula
- 8 dkg datolyacukor (helyettesíthető mézzel vagy más természetes édesítővel)
- 2 tk. sütőpor
- 1 banán
- 3,5 dl mandulatej
- 1,2 dl olaj
- 1 citrom reszelt héja
- 16 dkg áfonya (mirelit is lehet)
Elkészítési idő:
45 perc
Sütési hőfok:

Elkészítés:
Villával összetörjük a banánt, majd jöhet hozzá a mandulatej, az olaj és a datolyacukor. Ebbe reszeljük a citromhéjat, beleszórjuk a sütőport, majd jöhetnek a lisztek, a darált mandula, végül pedig beleforgatjuk az áfonyát is.
Papírral bélelt muffinformába kanalazzuk a tésztát és előmelegített, 180 fokos, légkeveréses sütőben 25-30 percig sütjük.

- Zso
- június 29, 2024
- 4:32 du.
- No Comments
Több recept:
-
Túrófánk Airfryerben sütvejanuár 25, 2025/
-
Túróval töltött zsemlemárcius 26, 2020/
-
Gombás-spenótos penneszeptember 11, 2022/
-
Körözött a saját ricottánkbólmájus 26, 2020/