Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Mézeskalács likőr
Ha egy utolsó pillanatos gasztroajándék receptet keresel felnőttek számára, akkor megtaláltad.
Ez a mézeskalács likőr, igazán krémes, finoman fűszeres, a karácsonyi koccintások során is tökéletes választás, ha házi itallal szeretnéd elkápráztatni a vendégeket, de csinos üvegekbe töltve ajándékként is megállja a helyét. Ha ma elkészíted, egy éjszakát kell állnia, holnap üvegezheted és vasárnap már át is adhatod, de mivel az üvegezés csak néhány perc, így ha holnap állsz neki se vagy elkésve.
Hozzávalók 1 literhez:
- 10 dkg fehér csokoládé
- 10 dkg cukor
- 2 dl habtejszín
- 5 dl sűrített tej
- 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 teáskanál vanília aroma
- csipetnyi só
- 3,5 dl vodka
Elkészítési idő:
30 perc
Elkészítés:
Gőz felett megolvasztjuk a fehércsokoládét, majd félre tesszük. Egy edényben karamellizáljuk a cukrot, majd amikor már aranybarna, hozzáadjuk a tejszínt. Amint újra folyékony a karamelles tejszín, jöhet hozzá a sűrített tej és az olvasztott fehércsokoládé. Habverővel folyamatosan kevergetjük és fűszerezzük a mézessütemény fűszerkeverékkel, vanília aromával, valamint a sóval.
Összemelegítjük az egészet, de nem forraljuk. Langyosra hűtjük, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Másnap leszűrjük és felöntjük a vodkával, majd üvegekbe töltjük. Hűtőben 2 hónapig áll el.
- Zso
- december 22, 2023
- 9:09 de.
- No Comments
Több recept:
-
Bodza üdítő italmájus 22, 2020/
-
Pizzás háromszögeknovember 8, 2022/
-
Kecskesajtos bruschetta chililekvárral és eperreljúnius 7, 2022/
-
Paradicsomleves, amolyan menzás verzióbanáprilis 20, 2020/